Εκτύπωση
PDF

6 Μαρτίου 2013

Εξαγωγές κρασιού: οι Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφουν ρεκόρ και στην Ευρώπη

Το 2012, οι εξαγωγές κρασιών των Ηνωμένων Πολιτειών ανήλθαν σε 4,25 εκατομμύρια εκατόλιτρα (90% από την Καλιφόρνια).

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 1,43 δισεκατομμύρια δολάρια (+2,6% σε σύγκριση με το 2011), νέο ρεκόρ σύμφωνα με το Wine Institute. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για τα αμερικάνικα κρασιά, με το ένα τρίτο σε αξία (+1,7% σε σύγκριση με το 2011). Τα μερίδια αγορών των ΗΠΑ αφορούν κυρίως τις αγορές της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Πιο δυναμική αγορά εξαγωγική ο Καναδάς (434 εκατομμύρια δολάρια, +14%) κάνει ανάμνηση την πτώση στο Χονγκ Κονγκ (115 εκατομμύρια δολάρια, -30%), σε όφελος της Κίνας (74 εκατομμύρια δολάρια, +18%) γεγονός που οφείλεται στην αύξηση της φορολόγησης των εισαγόμενων οίνων στο Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με τον Robert Koch (Πρόεδρο του Wine Institute), τα αποτελέσματα αυτά κατέστησαν δυνατά, με τη δημιουργία νέων ευκαιριών, το άνοιγμα των αγορών μέσω συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου και άλλων διαπραγματεύσεων. Επίσης η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Νότια Κορέα έχει υπογραφεί, ενώ οι μεταφορές χύμα κρασιών της Καλιφόρνια στην Ιαπωνία επιτρέπουν την μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης.

 

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 529 επισκέπτες συνδεδεμένους