Εκτύπωση
PDF

6 Φεβρουαρίου 2013

Νότια Αφρική: διαμάχη μετά τις απεργίες των εργαζομένων, πιθανότητα μποϊκοτάζ στα κρασιά

Ενώ ο τρύγος της Νότιας Αφρικής πλησιάζει και το 2013 αναμένεται πλούσια συγκομιδή, ο οινικός κλάδος φαίνεται ότι είναι έτοιμος

να φιλοξενήσει ένα νέο κοινωνικό φαινόμενο. Έχοντας ήδη βιώσει το διεθνές μποϊκοτάζ κατά του απαρτχάιντ (καταργήθηκε το 1991), τα κρασιά της Νότιας Αφρικής θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σύντομα ένα νέο μποϊκοτάζ. Απέναντι στο κυβερνόν κόμμα, το Κογκρέσο των Συνδικάτων της Νότιας Αφρικής (COSATU) απειλεί τους ιδιοκτήτες αμπελώνων με ένα παγκόσμιο μποϊκοτάζ αν δεν εξασφαλιστούν καλύτερες "συνθήκες διαβίωσης για τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζονται σαν σκλάβοι και δεν επιστρέψουν οι απεργοί που έχουν ζητήσει αύξηση. " Από τα τέλη του 2012, οι διαδηλώσεις εργατών γης διαδέχονται η μία την άλλη στην περιοχή Κέιπ, ενώ υπάρχουν και συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η απειλή μποϊκοτάζ είχε μεταδοθεί από την βρετανική εφημερίδα The Guardian, η οποία έχει διεξάγει μια online έρευνα με βασικό ερώτημα: "θα μποϊκοτάρατε τα κρασιά της Νότιας Αφρικής;" Το 59% των χρηστών του Internet απάντησαν θετικά.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2011, ξέσπασε μια παρόμοια διαμάχη. Οι ΗΠΑ, με βάση το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέδωσαν μια καυστική έκθεση σχετικά με τις άσχημες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων της Νότιας Αφρικής στον τομέα οίνου.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 67 επισκέπτες συνδεδεμένους