Εκτύπωση
PDF

5 Φεβρουαρίου 2013

Διεπαγγελματικές οίνου: η αντίθεση στις εισφορές είναι προβληματική σύμφωνα με τα συμπεράσματα του εισαγγελέα

Στις 15 Νοεμβρίου 2012, έχοντας 30 Γάλλοι αγρότες την σύμφωνη άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσιάσθηκαν στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, για να υποστηρίξουν ότι το θέμα της επιβολής εισφοράς στις διεπαγγελματικές είναι  γεγονός στρέβλωσης του ανταγωνισμού και έμμεση κρατική ενίσχυση.

Στον αντίποδα το γαλλικό κράτος που προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο υπεραμύνθηκε το γαλλικό μοντέλο των διεπαγγελματικών αντέκρουσε κατά την ακρόαση, τους ισχυρισμούς των αντιδίκων.

Ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Melchior Wathelet  κατέθεσε χθες τα συμπεράσματά του σχετικά με το καθεστώς των  εθελοντικών και υποχρεωτικών στη Γαλλία εισφορών  (Cotisations Volontaires Obligatoires -CVO).
Σύμφωνα με τον ίδιο, "η CVO δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κρατική ενίσχυση." Αναφέρει επίσης ότι «μια γεωργική διεπαγγελματική οργάνωση δεν μπορεί να θεωρηθεί δημόσιος φορέας: πρόκειται για μια ιδιωτική ένωση, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των μελών της και  αποφασίζει μόνο για τις πράξεις της.
Ο  Melchior Wathelet δίνει έμφαση στο ρόλο των διεπαγγελματικών  που είναι  «απλό όργανο» του κράτους, το οποίο δεν εμπλέκεται στον προσανατολισμό των διεπαγγελματικών.

Αν και τα συμπεράσματα αυτά αφορούν  τον γενικό εισαγγελέα, θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για τη συζήτηση στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, του οποίου οι δικαστές αναμένεται να ανακοινώσουν  τα αποτελέσματα των εργασιών τους μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013


Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 423 επισκέπτες συνδεδεμένους