Εκτύπωση
PDF

30-1-2013

ΕΛΒΕΤΙΑ: Αύξηση των αποθεμάτων κρασιού, ο κλάδος απαιτεί αναθεώρηση των δασμολογικών ποσοστώσεων

Η  ελβετική εφημερίδα “24 ώρες” δημοσίευσε τη δυσαρέσκεια των οινοποιών της  Vaud, οι  οποίοι βρέθηκαν μετά τον τρύγο  «με πλεόνασμα αποθεμάτων" εξ΄αιτίας  μιας  "κορεσμένης αγοράς".

Στην Ελβετία η συγκομιδή παρουσίασε  μια μικρή μείωση της παραγωγής, με 1,05 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του OIV (ή 6% σε σύγκριση με το 2011).
Η διατήρηση των διαθεσίμων  ποσοτήτων  ελβετικών κρασιών επηρεάζει το  ηθικό της  βιομηχανίας οίνου που αισθάνεται όλο και περισσότερο την κρίση και θα ήθελε να δημιουργήσει  άμυνες σε σχέση με τα εισαγόμενα κρασιά, μέσω της θέσπισης δασμολογικών ποσοστώσεων σ΄αυτά.
Η Ελβετική παραγωγή και τα αποθέματα  αποτελούν την εξαίρεση σε μια περίοδο μειωμένων συγκομιδών και αποθεμάτων στην Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, θέτοντας ευθέως σε αμφισβήτηση την ανταγωνιστικότητα των Ελβετικών οίνων.


 

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 262 επισκέπτες συνδεδεμένους