Εκτύπωση
PDF

24 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση ΚΕΟΣΟΕ στο υπ. Οικονομικών για άτοκο δάνειο

Συνάντηση της ΚΕΟΣΟΕ με επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών πραγματοποιήθηκε στις 22/1/2012 με θέμα τις προτάσεις της ΚΕΟΣΟΕ

για ρύθμιση του ατόκου δανείου περιόδου 2009/10 και την μετατροπή του σε έντοκο μακροπρόθεσμο δάνειο χωρίς την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Στο προηγούμενο διάστημα πριν την συνάντηση, η ΚΕΟΣΟΕ διερεύνησε τις προθέσεις στελεχών των τραπεζικών ιδρυμάτων σχετικά με την πρότασή της.
Είναι γεγονός ότι η άρση της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προβληματίζει έντονα τα στελέχη των Τραπεζών, δεδομένου ότι πολλοί συνεταιρισμοί έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και στο Δημόσιο και στις Τράπεζες και γι αυτό το λόγο τηρούν επιφυλακτική στάση.

Η πρόταση που υπεβλήθη από την ΚΕΟΣΟΕ και αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης είναι:

  • Έκδοση υπουργικής απόφασης που αναστέλλει τις διαδικασίες βεβαίωσης οφειλών εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή τις διαδικασίες κατάπτωσης  της εγγύησης και βεβαίωσης της οφειλής από τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. (ΦΕΚ Β 2155/09 και ΦΕΚ Β 16/2006)
  • Ρύθμιση με τα Τραπεζικά Ιδρύματα του ατόκου δανείου σε μακροπρόθεσμο με τα εξής χαρακτηριστικά
  • Διάρκεια 10 – 15 ετών
  • Τριετή περίοδο χάριτος
  • Έντοκο, με άρση της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου
  • Χαμηλότοκο επιτόκιο και επ΄ουδενί το ισχύον στην πρώην ΑΤΕ
  • Υποχρέωση των οινοποιείων καταβολής του 5 – 10% της αξίας της πρώτης δόσης προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα υπαγωγής στην ρύθμιση


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΚΕΟΣΟΕ η εισήγηση προς τον αναπληρωτή υπουργό κ. Χ. Σταϊκούρα διαφαίνεται ότι θα έχει θετικό χαρακτήρα.Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 312 επισκέπτες συνδεδεμένους