Εκτύπωση
PDF

20 Δεκεμβρίου 2012

Συγχώνευση συνεταιρισμών: Ο όμιλος Val de Gascogne επισημοποιείται

Τον Σεπτέμβριο του 2010, ο συνεταιρισμός Terres de Gascogne και ο συνεταιρισμός Gascoval ίδρυσαν όμιλο

οικονομικού σκοπού τον Val de Gascogne. Ο όμιλος αυτών των δύο γεωργικών συνεταιρισμών, (Val de Gascogne) έχει ψηφιστεί από τις δομές των δύο μελών σε αντίστοιχες έκτακτες γενικές συνελεύσεις τους.

Αποτελώντας την πρώτη συνεταιριστική ομάδα στην περιοχή Midi-Pyrenees, ο όμιλος Val de Gascogne έχει διαφοροποιημένες δραστηριότητες στα δημητριακά, στην κτηνοτροφία και στην αμπελουργία. Αν και ο Gascoval ειδικεύεται στους ελαιούχους σπόρους και τα όσπρια, ο συνεταιρισμός Terres de Gascogne περιλαμβάνει πράγματι την Ένωση Plaimont (Ονομασίες Saint Mont, Madiran και Pacherenc du Vic Bihl, Vins de Pays des Côtes de Gascogne). Το 2010, τα 129 συνεταιρισμένα μέλη της Terres de Gascogne εισκόμιζαν τα σταφύλια τους (1156 εκτάρια αμπελιών) στο οινοποιείο του Condom παράγοντας 130 000 εκατόλιτρα.

Η Val de Gascogne αντιπροσωπεύει πλέον κύκλο εργασιών ύψους € 240 εκατ. και ανακοινώνει ίδια κεφάλαια € 90 εκατ. ευρώ. Σε Δελτίο Τύπου, η Val de Gascogne αναφέρει ότι η συγχώνευση "είναι μέρος ενός σχεδίου με ευνοϊκές προοπτικές όσον αφορά τους ανθρώπινους πόρους.


 

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 67 επισκέπτες συνδεδεμένους