Εκτύπωση
PDF

12 Δεκεμβρίου 2012

Ηνωμένο Βασίλειο: το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά στην αγορά συνεχίζουν να μειώνονται το 2012

«Οι καταναλωτές συνεχίζουν να σφίγγουν το ζωνάρι τους και οι πωλήσεις κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών πέφτουν»,

σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Επαγγελματικής Ένωσης βρετανικών κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών (WSTA). Κατά τη διάρκεια της κινητής περιόδου που έληξε στο τέλος Νοεμβρίου 2012, οι πωλήσεις κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών μειώθηκε κατά 2% στα δίκτυα κατανάλωσης στο σπίτι (off-trade) και 3% για τα δίκτυα καταναλωτών στα σημεία πώλησης (on-trade). Μεταξύ Οκτωβρίου 2011 και Οκτωβρίου 2012, ο πληθωρισμός στις τιμές του κρασιού ανήλθε στο 2,4%, ενώ έφθασε το 5,9% για τα οινοπνευματώδη ποτά.

Παρ’ ότι οι πωλήσεις κρασιού (σε συσκευασίες μικρότερες από 4 λίβρες/φιάλη) εξακολουθούν να μειώνονται, τα κρασιά εκείνα που πωλούνται πάνω από £ 7 έχουν καλύτερη τύχη. Στην περίπτωση της σαμπάνιας, οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 9% στο σύστημα λιανικών πωλήσεων, αλλά αυξήθηκαν κατά 13% για διανομή στο εμπόριο. Οι αφρώδεις οίνοι και μηλίτες εμφανίζουν αντί αύξηση 5% στις συνολικές πωλήσεις τους (η αλυσίδα Waitrose ανακοίνωσε αύξηση 30% σε ετήσια βάση στις πωλήσεις των αγγλικών αφρωδών οίνων). Μόνο οι πωλήσεις αλκοολούχων ποτών premix αυξήθηκαν κατά 3% τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ η βρετανική κυβέρνηση σκέφτεται να αυξήσει τους φόρους και να επιβάλλει ελάχιστη τιμή για τα αλκοολούχα ποτά. 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 65 επισκέπτες συνδεδεμένους