Εκτύπωση
PDF

6 Δεκεμβρίου 2012

Ολλανδία: 15% αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το κρασί, όμοιες σκέψεις και στο Βέλγιο εξαιτίας της φορολογίας της μπύρας στη Γαλλία

Από τον Ιανουάριο του 2013, οι ολλανδικές αρχές αποφάσισαν την αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης για τα αλκοολούχα ποτά:

6% για τα οινοπνευματώδη, 10% για τη μπύρα και 15% για το κρασί.

Από τον Οκτώβριο του 2012, η ολλανδική κυβέρνηση έχει αυξήσει το ΦΠΑ κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, από 19 σε 21%.

Στη Γαλλία τον Οκτώβριο, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ανακοινώθηκε διπλασιασμός του ειδικού φόρου κατανάλωσης της μπύρας. Η αύξηση αυτή θα αποφέρει αρχικά 280 εκατ. ευρώ ετησίως για το γαλλικό κράτος, εκ των οποίων 95 εκατομμύρια προέρχονται από τη βελγική ζυθοποιία (για την οποία η Γαλλία είναι η πρώτη εξαγωγική αγορά, με το 30% του όγκου). Με πρόταση της Συγκλήτου, η βελγική κυβέρνηση προτείνει ως απάντηση στην αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης κατά 12% για τους οίνους.

Στη Γαλλία, η μπύρα φορολογείται σήμερα € 2,75 ανά εκατόλιτρο και ανά βαθμό πάνω από 2,8° αλκοόλ. Στο Βέλγιο, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για το κρασί ανέρχεται σε 47 ευρώ ανά εκατόλιτρο.

 

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 313 επισκέπτες συνδεδεμένους