Εκτύπωση
PDF

5 Δεκεμβρίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Πρόσκληση σε συνέντευξη στις 10/12/2012

Οι αμπελουργοί των κοινοτικών χωρών συντονίζουν τη δράση τους σε επίπεδο ΕΕ και στο πλαίσιο σχετικής απόφασης της Copa-Cogeca οι εκπρόσωποί τους δίνουν ταυτόχρονα, την προσεχή Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, συνεντεύξεις τύπου σε όλες τις οινοπαραγωγούς χώρες για το «καυτό» θέμα της διατήρησης των δικαιωμάτων φύτευσης.

Η αναγκαιότητα διατήρησης των δικαιωμάτων είναι προϋπόθεση σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αμπελοοινικές οργανώσεις ώστε ο τομέας να μην περιέλθει στον έλεγχο επιχειρηματικών (πολυεθνικών και μη) συμφερόντων.

Η συνέντευξη της ΚΕΟΣΟΕ, που μετέχει στην ομάδα «Οίνος» της Copa-Cogeca, θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της (Λουίζης Ριανκούρ 73, στάση μετρό Πανόρμου).

Ο πρόεδρος της οργάνωσης Χρ. Μάρκου και ο διευθυντής Παρ. Κορδοπάτης θα αναφερθούν επίσης στα μέτρα που προτείνουν ΚΕΟΣΟΕ και Copa-Cogeca για την αναθεώρηση της ΚΟΑ Οίνου καθώς και στη δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά οίνου. Ήδη, λόγω της απόλυτης έλλειψης ρευστότητας απειλείται ευθέως η επιβίωση των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων και των οινοποιείων , και συνακόλουθα η κοινωνική συνοχή της «αμπελουργικής Ελλάδας».

Σημειώνεται ότι το «κενό χρηματοδότησης» των οινοποιητικών επιχειρήσεων καθιστά αναγκαία την παράταση κατά ένα χρόνο της πληρωμής της άτοκης χρηματοδότησης προκειμένου να επέλθει μια σχετική ομαλοποίηση στη διαχείριση της φετινής οινοπαραγωγής. Το αίτημα ωστόσο εξακολουθεί να εκκρεμεί με αποτέλεσμα την παράταση του αδιεξόδου των οινοποιητικών επιχειρήσεων και της ανησυχίας των αμπελουργών.

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 101 επισκέπτες συνδεδεμένους