Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

20 Νοεμβρίου 2012

«Mε μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η παρουσία της Ομάδας COOP WINES OF GREECE στην   Δ.Ε.  9th  INTERWINE  2012  (Καντόνα, Λ.Δ. της Κίνας)»

Η παρουσία της Ομάδας  COOP WINES OF  GREECE στο   επαγγελματικό   κοινό   της   Νότιας   Κίνας   (κι όχι μόνο) κατά τις ημερομηνίες

14‐16/11/2012 έγινε πόλος έλξης για τους επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης, 9η INTERWINE  2012 αφού κατά κοινή ομολογία το ύφος του περιπτέρου και το brand της Ομάδας, προσέλκυσαν και έπεισαν το κοινό της Έκθεσης ότι αντιπροσωπεύουν σε βάθος και έκταση, ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού αμπελώνα, αλλά κυρίως ότι αποτελούν μία αδιάσπαστη ομάδα με συνοχή και προοπτικές επέκτασης.

 

Η Ομάδα  Coop Wines of Greece, ακολουθώντας ένα πυκνό και ποικίλο πρόγραμμα εκδηλώσεων υπό την επιμέλεια του Πρεσβευτή οίνου που έχει ανακηρύξει η Ομάδα, προέβη στις παρακάτω εκδηλώσεις:
1. Συμμετοχή  στη  Δ.Ε.  9th  INTERWINE  2012  μέσω  ομαδικού  περιπτέρου  της  Ομάδας  COOP  WINES  OF  GREECE. 
2.Επίσημο Press Conference με τίτλο  «COOP   WINES   OF   GREECE   –   BRAND   LAUNCH   CEREMONY» το πρωί της 14ης Νοεμβρίου 2012. 
3. Επίσημο   Wine   Tasting   με   τίτλο   «COOP   WINES   OF   GREECE   –   WINE   TASTING»     το   πρωί   της   15ης Νοεμβρίου 2012. 
4. Επίσημο   Wine   Tasting   Δείπνο   με   τίτλο   «COOP   WINES   OF   GREECE   –   BRAND   LAUNCH   CEREMONY» το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου 2012
5. Επαφές με θετικά αποτελέσματα με σημαντικούς και μεγάλους αγοραστές

Οι   προαναφερθείσες   ενέργειες, το προωθητικό   υλικό   και   η επαφή   με   το επαγγελματικό κοινό στηρίχτηκε   στα ακόλουθα σημεία,   τα οποία δίνουν   μία βαθύτερη,  ουσιαστική και   διαφορετική   υπόσταση   στο   brand name   «COOP  WINES  OF    GREECE»: 
1.Οινικά  προϊόντα  υψηλής  ποιότητας ‐ επιπέδου  ΠΟΠ  και  ΠΓΕ      που  παράγονται  σε  περιοχές  με μακραίωνη  ιστορία  και οινική  παράδοση. 
2. Οινικά  προϊόντα  που  προέρχονται   από  περιοχές  μοναδικού   κάλλους, που σέβονται     την   υγεία   του  τελικού καταναλωτή και το περιβάλλον με   έμφαση στην   «φυσικότητα»  του  τρόπου παραγωγής  των προϊόντων τους. 
3. Οι   Συνεταιρισμοί   δε   στοχεύουν   στην   επίτευξη   κέρδους   για   τη   διατήρηση  πολυτελούς   επιπέδου    διαβίωσης   των   μελών   τους.

Το   κέρδος  τους  εξασφαλίζει   ότι,    ο   «απλός»   αγρότης   θα   συνεχίσει   να   έχει   ένα αποδεκτό   βιοτικό   επίπεδο   και   να     ασχολείται   με   την   ελληνική ύπαιθρο.   Επίσης,   εξασφαλίζουν   τη   συνέχεια  και  τη  διατήρηση  των  παραδόσεων  και  της  ιστορίας  της  ελληνικής  υπαίθρου.

Για την κουλτούρα των κινέζων ενδιαφερόμενων τα σημεία αυτά ήταν εύληπτα,   αποδεκτά   και   σημαντικά   και αυτό έγινε   εμφανές   από το   ενδιαφέρον   των ΜΜΕ  και  των  συμμετεχόντων  στις  εκδηλώσεις  καθώς,  επίσης,  και  από  την  αυξημένη  επισκεψιμότητα   του ομαδικού περιπτέρου  μετά  από    κάθε  εκδήλωση. Το ομαδικό  περίπτερο  των  COOP  WINES  OF    GREECE  κατάφερε     να   αποσπάσει   αριθμό   επισκεπτών αντίστοιχο  εκείνου   ομαδικών περιπτέρων χωρών και   περιοχών με  μεγαλύτερη διείσδυση και  εντονότερη  παρουσία  στην  κινεζική  αγορά  (π.χ.  Γαλλία,  Ιταλία,  Ισπανία,  Rioja,  Bordeaux).

Το  ομαδικό   περίπτερο λειτούργησε      ως  «Οργανισμός»  καθ’όλη τη διάρκεια   της   έκθεσης,   ενώ   οι   εκπρόσωποι   των   Συνεταιρισμών   παρουσίασαν μοναδική    επαγγελματική συνοχή στην προσπάθειά τους  να   βοηθήσουν τους επισκέπτες να   «ανακαλύψουν»   τα   συνεταιριστικά   κρασιά.   Οι  επισκέπτες    συνειδητοποίησαν ότι  τα  «COOP  WINES  OF  GREECE»  δεν  είναι  μία  ένωση  «άσπονδων» φίλων,  αλλά ένα   brand name   που πρεσβεύει   ποιοτικά   ελληνικά   οινικά   προϊόντα,   τα  μέλη του   οποίου   αλληλοσυμπληρώνονται και όλα μαζί δίνουν μια αίσθηση σιγουριάς, εμπιστοσύνης και ενιαίας δύναμης.

Η συνολική παρουσία κρίνεται ως εξαιρετικά θετική αφού στο Wine Tasting εκτός από την αποδοχή των δοκιμαστών στους επιλεγμένους οίνους (με αξιοσημείωτη αποδοχή στους λευκούς οίνους!!!), αναπτύχθηκαν εύκολα διαπροσωπικές σχέσεις, λόγω μιας διαφαινόμενης συγγένειας με την κουλτούρα των  Κινέζων, που κατέληξαν σε κλείσιμο συμφωνιών.
Η Ομάδα δείχνει ότι έχει συνειδητοποιήσει τις δυνατότητές της, ενώ έχει όλη τη διάθεση και την ικανότητα να συνεχίσει πιο ενωμένα, οργανωμένα και δυναμικά την υλοποίηση του προγράμματος που υλοποιείται στο πλαίσιο της ΚΟΑ Οίνου. 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 240 επισκέπτες συνδεδεμένους