Εκτύπωση
PDF

14 Νοεμβρίου 2012

Η διάρθρωση του παγκόσμιου αμπελοοινικού κλάδου με βάση την παρουσίαση του OIV

Ο OIV παρουσίασε σε συνέντευξή τύπου τα παγκόσμια διαρθρωτικά στοιχεία, που αφορούν την εξέλιξη των παγκόσμιων εκτάσεων αμπελοκαλλιέργειας, την παγκόσμια παραγωγή οίνου σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα κατατάσσεται ως η 12η παραγωγός χώρα οίνου στον κόσμο και τις προβλέψεις της παγκόσμιας κατανάλωσης.

Η ΚΕΟΣΟΕ έχει ήδη παρουσιάσει τα βασικά σημεία των προβληματισμών που διατύπωσε ο F. Castellucci Γενικός Δ/ντης του OIV για τις εκτάσεις και τις προβλέψεις παραγωγής του 2012, αλλά και για το επίπεδο ισορροπίας μεταξύ παγκόσμιας παραγωγής και παγκόσμιας κατανάλωσης, που καταδεικνύει ότι για την τρέχουσα αμπελοοινική περίοδο οι καταναλωτικές ανάγκες, αλλά και οι ανάγκες για βιομηχανική χρήση (βερμούτ, ξύδι και brandy) είναι δλυσκολο να καλυφθούν.

Ελέω κλιματολογικών συνθηκών κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις αλλαγές των μακροοικονομικών μεγεθών που θα διέπουν την παραγωγή και την κατανάλωση του οίνου σε παγκόσμιο επίπεδο τα επόμενα χρόνια.

Είναι όμως εύγλωττη η παρουσίαση σε επίπεδο γραφημάτων και αριθμών της παγκόσμιας διάρθρωσης οίνου, στοιχεία στα οποία μπορείτε να περιηγηθείτε πατώντας εδώ

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 237 επισκέπτες συνδεδεμένους