Εκτύπωση
PDF

1 Νοεμβρίου 2012

Η SOPEXA διαβλέπει απαισιοδοξία των Κινέζων διανομέων οίνου για το 2012

Συνέντευξη παραχώρησε η διευθύντρια της SOPEXA Catherine Etchhart, για την αγορά της Κίνας σχετικά με το συνεχώς εξελισσόμενο προφίλ κατανάλωσης οίνων στις διάφορες περιοχές της Κίνας, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:
Η ευφορία που υπάρχει είναι κατώτερη των προηγουμένων ετών στην Κίνα, ακόμη και αν η οικονομική ανάπτυξη εξακολουθεί να είναι θετική σε σχέση με την Ευρώπη. Η κατανάλωση στην Κίνα σε είναι πολύ μεγάλο βαθμό εποχιακή, βασίζεται στις εθνικές γιορτές, και φέτος οι εισαγωγείς έχουν διαπιστώσει ότι υπήρξαν λιγότερες πωλήσεις οίνων στις μεγάλες εθνικές γιορτές. Υπάρχουν λιγότερες αγορές κρασιών ως δώρα, οι καταναλωτές στρέφονται προς φθηνότερα προϊόντα από τα grands crus, όπως τα φρούτα και το ελαιόλαδο. Από την άλλη πλευρά, τα Κινέζικα τελωνεία αυτή τη στιγμή είναι πιο αυστηρά και η εισαγωγή οίνων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μεγάλες ποσότητες όπως στο παρελθόν. Το 2010 υπήρχαν μόνο 400 επιχειρήσεις σε όλη την Κίνα, που ασχολούνταν με το κρασί, αριθμός που δεν είναι μεγάλος για μια τόσο μεγάλη χώρα. Υπάρχουν εταιρείες που ανοίγουν και κλείνουν κάθε μέρα. Η χώρα χωρίζεται σε τρεις μεγάλες περιοχές κατανάλωσης αρκετά διαφορετικές, και σήμερα στην περιοχή της Σαγκάης, είναι οι πιο απαισιόδοξοι.

Στο νότο γύρω από την Καντώνα, η κατανάλωση οδεύει προς την ωριμότητα. Η περιοχή της Σαγκάης έχει μεγάλη εμπορική ανάπτυξη, ένα αυξανόμενο αριθμό εισαγωγέων, χονδρεμπόρων, διανομέων. θα είναι δομημένο. Είναι μια περιοχή που εξηγεί εν μέρει μια μικρή σταγόνα αισιοδοξίας, αλλά οι εισαγωγείς που είναι πάρα πολλοί λένε ότι υπάρχει αφθονία σε αποθέματα και υπάρχουν επίσης πάρα πολλές εκθέσεις κρασιού, τη στιγμή που η ανάπτυξη ανεβαίνει προς τα βόρεια.

Ο Βορράς, με πόλεις όπως το Πεκίνο και Shenyang, Qingdao, αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς. Οι εισαγωγείς είναι πολύ λιγότεροι, αλλά κερδίζουν έδαφος και εργάζονται περισσότερο. Οι αξιωματούχοι όμως στο Πεκίνο προτιμούν να καταναλώνουν το baijo που είναι αλκοολούχο λευκό ποτό, που παράγεται παραδοσιακά στην περιοχή. Το Πεκίνο αγαπάει τα παραδοσιακά προϊόντα, πολύ περισσότερο από ό, τι η Σαγκάη ή η Guangzhou.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή της ΧΙ’ ΑΝ υπάρχει ένας οργασμός ενεργειών γύρω από το κρασί. Η υψηλότερη κατανάλωση οίνου στην Κίνα παρατηρείται στην πόλη Xiamen απέναντι από την Ταϊβάν, με πληθυσμό δευτερεύοντα από άποψη ενδιαφέροντος (1,8 εκ. κάτοικοι). 

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 96 επισκέπτες συνδεδεμένους