Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

1 Νοεμβρίου 2012

Η SOPEXA διαβλέπει απαισιοδοξία των Κινέζων διανομέων οίνου για το 2012

Συνέντευξη παραχώρησε η διευθύντρια της SOPEXA Catherine Etchhart, για την αγορά της Κίνας σχετικά με το συνεχώς εξελισσόμενο προφίλ κατανάλωσης οίνων στις διάφορες περιοχές της Κίνας, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:
Η ευφορία που υπάρχει είναι κατώτερη των προηγουμένων ετών στην Κίνα, ακόμη και αν η οικονομική ανάπτυξη εξακολουθεί να είναι θετική σε σχέση με την Ευρώπη. Η κατανάλωση στην Κίνα σε είναι πολύ μεγάλο βαθμό εποχιακή, βασίζεται στις εθνικές γιορτές, και φέτος οι εισαγωγείς έχουν διαπιστώσει ότι υπήρξαν λιγότερες πωλήσεις οίνων στις μεγάλες εθνικές γιορτές. Υπάρχουν λιγότερες αγορές κρασιών ως δώρα, οι καταναλωτές στρέφονται προς φθηνότερα προϊόντα από τα grands crus, όπως τα φρούτα και το ελαιόλαδο. Από την άλλη πλευρά, τα Κινέζικα τελωνεία αυτή τη στιγμή είναι πιο αυστηρά και η εισαγωγή οίνων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μεγάλες ποσότητες όπως στο παρελθόν. Το 2010 υπήρχαν μόνο 400 επιχειρήσεις σε όλη την Κίνα, που ασχολούνταν με το κρασί, αριθμός που δεν είναι μεγάλος για μια τόσο μεγάλη χώρα. Υπάρχουν εταιρείες που ανοίγουν και κλείνουν κάθε μέρα. Η χώρα χωρίζεται σε τρεις μεγάλες περιοχές κατανάλωσης αρκετά διαφορετικές, και σήμερα στην περιοχή της Σαγκάης, είναι οι πιο απαισιόδοξοι.

Στο νότο γύρω από την Καντώνα, η κατανάλωση οδεύει προς την ωριμότητα. Η περιοχή της Σαγκάης έχει μεγάλη εμπορική ανάπτυξη, ένα αυξανόμενο αριθμό εισαγωγέων, χονδρεμπόρων, διανομέων. θα είναι δομημένο. Είναι μια περιοχή που εξηγεί εν μέρει μια μικρή σταγόνα αισιοδοξίας, αλλά οι εισαγωγείς που είναι πάρα πολλοί λένε ότι υπάρχει αφθονία σε αποθέματα και υπάρχουν επίσης πάρα πολλές εκθέσεις κρασιού, τη στιγμή που η ανάπτυξη ανεβαίνει προς τα βόρεια.

Ο Βορράς, με πόλεις όπως το Πεκίνο και Shenyang, Qingdao, αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς. Οι εισαγωγείς είναι πολύ λιγότεροι, αλλά κερδίζουν έδαφος και εργάζονται περισσότερο. Οι αξιωματούχοι όμως στο Πεκίνο προτιμούν να καταναλώνουν το baijo που είναι αλκοολούχο λευκό ποτό, που παράγεται παραδοσιακά στην περιοχή. Το Πεκίνο αγαπάει τα παραδοσιακά προϊόντα, πολύ περισσότερο από ό, τι η Σαγκάη ή η Guangzhou.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή της ΧΙ’ ΑΝ υπάρχει ένας οργασμός ενεργειών γύρω από το κρασί. Η υψηλότερη κατανάλωση οίνου στην Κίνα παρατηρείται στην πόλη Xiamen απέναντι από την Ταϊβάν, με πληθυσμό δευτερεύοντα από άποψη ενδιαφέροντος (1,8 εκ. κάτοικοι). 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 307 επισκέπτες συνδεδεμένους