Εκτύπωση
PDF

24 Οκτωβρίου 2012

Οι αποζημιώσεις ΠΣΕΑ για τους αμπελοκαλλιεργητές οινοσταφύλων στο δρόμο για τις Βρυξέλλες


Με καθυστέρηση που οφείλεται στις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την παρούσα πολιτική ηγεσία και μετά από συνάντηση της ΚΕΟΣΟΕ με τον υπουργό κ. Α. Τσαυτάρη, απέστειλε στο υπουργείο Οικονομικών τον Φάκελο με σκολπό την ένταξη στα ΠΣΕΑ αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν οι αμπελοκαλλιεργητές οινοσταφύλων την περίοδο 2011/12.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΚΕΟΣΟΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας ενέκρινε τον Φάκελο, αλλά είναι άγνωστο εάν δέσμευσε ποσό από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013 (30 εκ. €).

Η επόμενη φάση έχει ξεκινήσει με την αποστολή του φακέλου, στην Commission, η οποία θα πρέπει να απαντήσει εντός δυο μηνών είτε εγκρίνοντας το Φάκελο, είτε ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις, οπότε απαιτείται εντός μηνός απάντηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εντός μηνός από την απάντηση οριστική απόφαση από την Commission.

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 106 επισκέπτες συνδεδεμένους