Εκτύπωση
PDF

17 Οκτωβρίου 2012

Δικαιώματα φύτευσης: Προ των πυλών η διατήρησή τους μετά την παρέμβαση των 11

Μικρές διαφορές χωρίζουν πλέον τις θέσεις της Commission και τις θέσεις των 11 Κρατών Μελών, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, σχετικά με το νέο καθεστώς που θα διέπει τους μηχανισμούς διαχείρισης των δικαιωμάτων φύτευσης από 1/1/2016 και μετά.

Η διατήρηση του ρυθμιστικού πλαισίου των δικαιωμάτων φύτευσης και η αποδοχή των αρνητικών επιπτώσεων από την Commission αποτελούν πλέον την ταφόπλακα της απελευθέρωσης των δικαιωμάτων φύτευσης, ενώ κοινή συμφωνία αποτελεί η αύξηση των αδειών φύτευσης νέων αμπελώνων.

Η μόνη διαφορά μεταξύ των έντεκα και της Commission είναι η διαφοροποίηση στο θέμα της διαχείρισης των δικαιωμάτων φύτευσης από τους φορείς των επαγγελματιών του κλάδου, θέμα στο οποίο αντιτίθενται και οι ευρωπαϊκοί συνεταιρισμοί μέσω των Copa-Cogeca, εξαιτίας όχι μόνο της ανομοιομορφίας που παρουσιάζουν οι οργανώσεις μεταξύ των οινοπαραγωγών και οι Διεπαγγελματικές Οργανώσεις μεταξύ των οινοπαραγωγών Κρατών Μελών, αλλά και επειδή θεωρούν ότι η συνολική άσκηση πολιτικής θα πρέπει να ανήκει στο κράτος και όχι στα συμφέροντα κάθε περιοχής. Ας μην ξεχνάμε ότι η σχετική πρόταση υπεβλήθη από την Commité Enterprises Europeéns Vins (CEEV) που αντιπροσωπεύει τον φορέα της ιδιωτικής οινοβιομηχανίας στην Ευρώπη.

Ακολουθούν τα κείμενα της Commission και των Κρατών Μελών         

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 220 επισκέπτες συνδεδεμένους