Προϊόντα  
Η Ένωση Aγροτικών Συνεταιρισμών Πατρών "Πατραϊκή" εξελίσσεται διαρκώς, πραγματοποιώντας επενδύσεις που την καθιστούν μία από τις μεγαλύτερες οινοποιητικές μονάδες της Ελλάδας

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Ανθείας 38 - 263 32 - ΠΑΤΡΑ
Tηλ: 2610 - 362712 / 3,
Fax: 2610 - 362707
e - mail: coopatra@otenet.gr

 


Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών ΠΑΤΡΩΝ, είναι δευτεροβάθμια Αγροτική Συνεταιρική Οργάνωση. Ιδρύθηκε το 1918 με έδρα την Πάτρα στον νομό Αχαΐας. Η Ένωση είναι γνωστή στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του εξωτερικού που εξάγει τα προϊόντα της, με την επωνυμία ΠΑΤΡΑΪΚΗ. Παραλαμβάνει σταφύλια διαφόρων ποικιλιών από τους παραγωγούς της περιοχής με σκοπό τη μεταποίησή τους σε κρασί (οίνο), την εμφιάλωση και τη διανομή στο εμπόριο. Πλησιάζοντας τα 100 χρόνια λειτουργίας, η Πατραϊκή σήμερα αριθμεί 108 μέλη (πρωτοβάθμιες συνεταιριστικές ενώσεις με έδρα τα γεωγραφικά όρια της Πάτρας) με 8.000 αγρότες.

Το 1956 η Πατραϊκή αγόρασε από την Α.Ε. Ελληνική Εταιρεία Οίνων και Οινοπνευμάτων το οινοποιείο Άνθειας, στο οποίο μετέφερε την παραγωγική της δραστηριότητα. Από τότε, το οινοποιείο Άνθειας συνεχώς επεκτείνεται και εκσυγχρονίζεται με σκοπό να παράγει οίνους υψηλής ποιότητας. Χρησιμοποιεί τις καλύτερες ποικιλίες σταφυλιών της περιοχής εφαρμόζοντας τις απαιτήσεις ασφάλειας και υγιεινής της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Νομοθεσίας, τις απαιτήσεις της Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής (Good Manufacture Practice), τις απαιτήσεις των συνεργαζόμενων πελατών και τις προτάσεις των κρατικών ελεγκτικών οργάνων. Η παραγωγική διαδικασία είναι πιστοποιημένη με ISO:9001 και ISO:22000, εξέλιξη του γνωστού HACCP. Οι εξαιρετικές εδαφοκλιματολογικές συνθήκες της περιοχής και η μακρόχρονη οινοποιητική παράδοση της εταιρίας, ο μοντέρνος εξοπλισμός και το εξειδικευμένο προσωπικό επιτρέπουν στην Πατραϊκή να παράγει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων όπως ρετσίνα, οίνους ξηρούς, ημίξηρους, ημίγλυκους, γλυκύς, λευκούς, ροζέ και ερυθρούς σε όλους τους συνδιασμούς. Επίσης παράγει τα διεθνώς γνωστά vin de liquer με Ονομασία Ελεγχόμενης Προέλευσης, Μοσχάτο Πατρών και Μαυροδάφνη Πατρών, που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του κρασιού, έχοντας σημαντικές διακρίσεις σε πολλούς εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.

Η Πατραϊκή εξελίσσεται διαρκώς, πραγματοποιώντας επενδύσεις που την καθιστούν μία από τις μεγαλύτερες οινοποιητικές μονάδες της Ελλάδας. Σήμερα η εταιρία λειτουργεί 2 οινοποιεία, 1 εμφιαλωτήριο και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους καλύπτοντας μία έκταση 46.500 m2, με κτίρια συνολικού εμβάδου 16.500 m2, γεγονός που της επιτρέπει να πουλάει σε Ελλάδα κι εξωτερικό 1.000.000-1.200.000 φιάλες κρασιού και περισσότερες από 200.000 συσκευασίες PET και ασκών ξεπερνώντας σε σύνολο τους 5000 τόνους ετησίως.

Σημαντικό μέρος της δραστηριότητας της ένωσης είναι και η διαχείριση των Κοινοτικών Επιδοτήσεων στους αγρότες της περιοχής. Η Ένωση λειτουργεί επίσης τυροκομείο, συσκευαστήριο γεωμήλων, βιομηχανικά ψυγεία, εγκαταστάσεις συγκέντρωσης και τυποποίησης ελαιόλαδου, εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών, σίλος δημητριακών, αποθήκες συγκέντρωσης σταφίδας, καταστήματα πώλησης αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων.

Web design by Epopsis © 2010