Προϊόντα  

Κατά την Ελληνική μυθολογία το αμπέλι το έφεραν από την Ασία ο Διόνυσος (ή Βάκχος) και ο γιος του Οινοπίωνας, οι οποίοι δίδαξαν στους Έλληνες την καλλιέργειά και την οινοποίηση του


Ελλήνων Αμερικής
34001 Κάρυστος - Εύβοια
Γραμματεία: 22240 22782
Τμήμα Πωλήσεων: 22240 22782
Fax: 22240 22782

 


IΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Καρύστου - Μαρμαρίου ιδρύθηκε το 1963 με σκοπό τη συλλογή, οινοποίηση, τυποποίηση και διάθεση στην αγορά της σταφυλικής παραγωγής.
Σήμερα αριθμεί περισσότερους από 480 αμπελοκαλλιεργητές – μέλη και διαθέτει σύγχρονο οινοποιείο. Το κρασί είναι απαραίτητο συμπλήρωμα της τοπικής γαστρονομίας και αποτελεί κομμάτι της παράδοσης, αφού αρχαιολογικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η καλλιέργεια του αμπελιού ήταν γνωστή στην περιοχή εδώ και χιλιάδες χρόνια. Σήμερα, αυτή η μακραίωνη παράδοση σε συνδυασμό με την ανανεωτική διάθεση των αμπελοκαλλιεργητών της περιοχής και τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, έχει ως αποτέλεσμα να παράγονται εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια, τα οποία σε συνδυασμό με την τεχνολογία δίνουν εκλεκτά κρασιά. Οι τοπικοί οίνοι έχουν άριστες οργανοληπτικές ιδιότητες, αρώματα φρούτων, γεμάτοι γεύση και ζωντανό χρώμα. Λευκά ή κόκκινα είναι όλα εξαιρετικά και αξίζει να τα δοκιμάσετε. Από την ίδρυσή της, έως και σήμερα, συλλέγει το σταφύλι και παράγει το κρασί,στη συνέχεια το διαθέτει, χύμα ή εμφιαλωμένο.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Με μοναδικό, για την Ελλάδα, τρόπο, η Κοινοπραξία Ονοποιητικών Συνεταιρισμών Καρύστου - Μαρμαρίου υποστηρίζει το εισόδημα των αμπελοκαλλιεργητών και προβάλει, μέσω του κρασιού, τη Κάρυστο και το Μαρμάρι σε όλη την Ελλάδα. Όλες οι προσπάθειές της ξεκινούν από το σταφύλι των αμπελοκαλλιεργητών της και καταλήγουν πάλι σε αυτούς. Στόχος της Κοινοπραξίας είναι η ταύτιση του ονόματός της με προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής και σταθερής ποιότητας. Βασική της επιδίωξη είναι η ισχυροποίηση της θέσης της, μέσω της αναγνωρισιμότητας των προϊόντων της, της αύξησης του μεριδίου της στην αγορά οίνου και της συνεχούς επέκτασης σε περισσότερες αγορές. Έτσι, θα επιτευχθεί η συνέχιση της ανοδικής πορείας και η αύξηση των πωλήσεων, με απώτερο σκοπό την επίτευξη καλύτερης και συνεχώς αυξανόμενης τιμής για το σταφύλι των αμπελοκαλλιεργητών-μελών της.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Το οινοποιείο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού χτίστηκε το 1963 και βρίσκεται στην Κάρυστο. Οι μεγάλοι χώροι του λούζουνται από φως, ενώ τα υπόγειά του μιμούνται στην αρχιτεκτονική και στα χρώματα της Καρύστου. Στη σημερινή του μορφή, αποτελείται από τους χώρους οινοποίησης, ωρίμανσης και παλαίωσης (κάβα). Προσφέρει τη δυνατότητα επεξεργασίας και αποθήκευσης 20.000 τόνων οίνου σε ανοξείφωτες δεξαμενές, καθώς και υπόγειους, κλιματιζόμενους χώρους παλαίωσης. Μια σύγχρονη μονάδα εμφιάλωσης και συσκευασίας καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του οινοποιείου, ενώ σε έναν μεγάλο χώρο αποθήκευσης φυλάσσονται τα κιβώτια με τις φιάλες πριν φτάσουν στον καταναλωτή. Στα άμεσα σχέδια του διοικητικού συμβουλίου είναι η διαμόρφωση χώρου γευστικών δοκιμών και πρατηρίου πώλησης των οίνων του συνεταιρισμού.

BPABEYΣEIΣ
BPABEIO 1: το 1987, από το Yπουργείο Γεωργίας για δραστηριότητες σε θέματα οινοποιείου, από τον υπουργό Γιάννη Ποτάκη.
BPABEIO 2: το 1984, από το Yπουργείο Γεωργίας για συνεταιριστικές δραστιριότητες και την τυποποίηση της παραγωγής, από τον υπουργό Kώστα Σημίτη.

OI ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ
Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Καρύστου-Μαρμαρίου υποστηρίζει το εισόδημα των αμπελοκαλλιεργητών της περιοχής. Στόχος του είναι η ταύτιση του ονόματος του με προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής και σταθερής ποιότητας. Βασική του επιδίωξη είναι η ισχυροποίηση της θέσης του, με την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων του. Η αξιοποίηση της δυναμικότητας της περιοχής και των αμπελώνων της αποδεικνύεται με την παραγωγή πλουσίων κρασιών που καλύπτουν τις σύγχρονες γευστικές προτιμήσεις, διατηρώντας παράλληλα μια άριστη σχέση ποιότητας – τιμής.

 

Web design by Epopsis © 2010