Εκτύπωση
2008 - Eμπλουτισμός με ζάχαρη αναμένεται για το BORDEAUX 2007:

Ο άσχημος καιρός το καλοκαίρι στο Bordeaux θ’ αναγκάσει τους οινοποιούς να προσθέσουν ζάχαρη κατά τη διάρκεια της ζύμωσης. Παρόλο που η διαδικασία -γνωστή ως εμπλουτισμός- δεν είναι παράνομη, σπάνια χρησιμοποιείται στο Bordeaux.

Το 2007, οι χαμηλές θερμοκρασίες, η χαμηλή ηλιοφάνεια και η βροχή κατά τη διάρκεια της ωρίμασης, έβαλε σε κίνδυνο την ωρίμαση και την ποιότητα των σταφυλιών. Το 1997 η σοδειά είχε παρόμοιο μοτίβο με το 2007, με πολύ πρώιμη διάρρηξη οφθαλμών, με ωίδιο και αποσύνθεση, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τέλους της άνοιξης και των αρχών του καλοκαιριού, ενώ ακολούθησε ένας πρώιμος τρυγητός. Τα κρασιά του 1997 δεν τα υποδέχθηκαν πολύ καλά. Παρόλο που σήμερα τα κρασιά είναι σε καλύτερη κατάσταση, δε θεωρείται μια καλή σοδειά. Η απαγόρευση του εμπλουτισμού με ζάχαρη είναι ένα μέρος της αναθεώρησης του οίνου της ΕΕ που εξετάζεται αυτήν την περίοδο στις Βρυξέλλες. Αν η αναθεώρηση προχωρήσει, μόνο η χρήση του συμπυκνωμένου γλεύκους θα επιτρέπεται.