Εκτύπωση
PDF

21 Ιουνίου 2012

Best Rose Wine ο Ρόδοινος του ΑΟΣ Τυρνάβου, στην Guangzhou

Τη μεγάλη διάκριση  του καλύτερου οίνου της κατηγορίας του (BEST ROSE WINE) κατέκτησε ο Ρόδοινος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συν/σμού Τυρνάβου  σε διαγωνισμό οίνου στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης INTERWINE της πόλης Guangzhou (Καντόνα) της Κίνας.  

 Η διεθνής έκθεση INTERWINE στην Guangzhou,  στην οποία συμμετείχε ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συν/σμός Τυρνάβου  με περίπτερο, είναι η μεγαλύτερη έκθεση ποτών στη Νότια Κίνα (μια περιοχή 400 εκ κατοίκων) , πρόκειται για έκθεση υψηλού κύρους ,ανήκει απευθείας στο Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας και έχει δυνατότητα προώθησης οινικών προϊόντων σε όλη την κινεζική επικράτεια. Ο διαγωνισμός οίνου  στα πλαίσια της έκθεσης αυτής γίνεται με τη συμμετοχή κριτών που είναι  σημαντικές προσωπικότητες του χώρου του κρασιού από  Κίνα, Χονγκ Κόνγκ, Ταιβάν και Γαλλία.  

Ο  Ρόδοινος  (πρόκειται  για ιδιαίτερα αρωματικό ημίγλυκο οίνο από Μοσχάτο Τυρνάβου)   κέρδισε κορυφαία θέση στον διαγωνισμό αυτό,  αναφέρεται ως το καλύτερο κρασί της έκθεσης στην κατηγορία των ροζέ κρασιών  και η θέση αυτή έχει μεγάλο ειδικό βάρος  όχι μόνο λόγω του κύρους της έκθεσης αλλά και λόγω του ότι η φετινή INTERWINE  2012 εγκαινίασε της πρώτη επίσημη συνεργασία της με χώρα που για τη χρονιά που διανύουμε είναι  η Ελλάδα. 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 176 επισκέπτες συνδεδεμένους