Εκτύπωση
PDF

8 Μαρτίου 2012

Δικαιώματα φύτευσης: Η Βουλγαρία αντιτίθεται (στην απελευθέρωσή τους) και γίνεται το 15ο αντιτιθέμενο μέλος μετά τη Σλοβενία

Στις αρχές Μαρτίου ο υπουργός Γεωργίας της Γαλλίας Bruno le Maire δέχτηκε τους ομολόγους του Arias Cañete και Miroslav Naidenov, Ισπανό και Βούλγαρο αντίστοιχα.

Αν και ο σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν το μέλλον της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, το μέλλον των δικαιωμάτων φύτευσης συζητήθηκε επίσης. Ο κ. B. le Maire επιβεβαίωσε την αντίθεσή του στην κατάργηση τους, όπως και ο Ισπανός συνάδελφός του. Με την ευκαιρία αυτή ο Miroslav Naidenov για πρώτη φορά πήρε επίσημη θέση για το θέμα, δηλώντας ότι «η Βουλγαρία ήταν επίσης σε αντίθεση με την απελευθέρωση των δικαιωμάτων φύτευσης».

Επί του παρόντος 15 κράτη* – μέλη απαιτούν την διατήρηση των δικαιωμάτων φύτευσης. Η Βουλγαρία αντιπροσωπεύει 10 επιπλέον ψήφους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σήμερα λείπουν σαράντα ψήφοι υπέρ, για την ειδική πλειοψηφία που μπορεί να ανατρέψει το θέμα. Τα υπόλοιπα 12 κράτη – μέλη δεν έχουν μέχρι σήμερα μια επίσημη θέση για το θέμα. Η κατάργηση ή μη των δικαιωμάτων φύτευσης είναι σε δημόσια συζήτηση αφού και ο επίτροπος D. Ciolos ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ομάδας υψηλού επιπέδου εργασίας για το θέμα αυτό.

*: Οι χώρες αυτές είναι η Γερμανία, η Αυστρία, Βουλγαρία, Κύπρος, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Τσεχική Δημοκρατία, Σλοβακική Δημοκρατία, Ρουμανία και τη Σλοβενία.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 209 επισκέπτες συνδεδεμένους