Εκτύπωση
PDF

2 Αυγούστου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια άκρως ανησυχητική κατάσταση έχει διαμορφωθεί στον αμπελοοινικό κλάδο λίγο πριν από τον τρυγητό, με αποτέλεσμα χιλιάδες αμπελουργοί να κινδυνεύουν να μείνουν δίχως εισόδημα και οι αμπελοοινικοί συνεταιρισμοί να απειλούνται να μείνουν εκτός αγοράς, ενώ ταυτόχρονα γνωστά κυκλώματα προετοιμάζουν παρασκηνιακά το φετινό πάρτυ τους σε βάρος αμπελουργών και καταναλωτών.

Τα στοιχεία που συνθέτουν την κρισιμότητα της κατάστασης, μεταξύ άλλων είναι:

  • Η παντελής έλλειψη θεσμικών παρεμβάσεων (που δεν έχουν μάλιστα κόστος) και η αδράνεια των ελεγκτικών μηχανισμών, η στενή συντεχνιακή αντίληψη μερίδας του ιδιωτικού εμπορίου που βλέπει μόνο το δικό της συμφέρον αγνοώντας προκλητικά τα συλλογικά συμφέροντα του κλάδου και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα κλπ.

Για τους λόγους αυτούς και προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης η ΚΕΟΣΟΕ έχει προγραμματίσει αύριο στις 7:30 το απόγευμα έκτακτη πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων των Ενώσεων μελών της στα γραφεία της, στην οποία έχουν προσκληθεί επίσης η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές από όλους του αμπελουργικούς νομούς και αγροτικές οργανώσεις (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ)

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 213 επισκέπτες συνδεδεμένους