Εκτύπωση
PDF

23 Ιανουαρίου 2019

Δικαστική απόφαση ... ζωής για την Ένωση Πεζών


Με απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου δέχτηκε την αίτηση της Ένωσης και επικύρωσε την συμφωνία εξυγίανσης με την Τράπεζα Πειραιώς που είναι η βασική πιστώτρια της.

Επικυρώθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο η συμφωνία εξυγίανσης της Ένωσης Πεζών - μία σημαντική απόφαση για το μέλλον της ιστορικής Ένωσης.

Η διαδρομή για την σωτηρία της ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016. Στην προσπάθεια αυτή είχε αναφερθεί εκτενώς το Cretalive.

Ήταν μία δύσκολη προσπάθεια που ως φαίνεται είχε αίσιο τέλος και το πλοίο είναι έτοιμο και πάλι να ανοίξει τα …πανιά του.

Με απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου δέχτηκε την αίτηση της Ένωσης και επικύρωσε την συμφωνία εξυγίανσης με την Τράπεζα Πειραιώς που είναι η βασική πιστώτρια της, απορρίπτοντας όλες τις παρεμβάσεις που ζητούσαν την απόρριψη της.

Υπενθυμίζεται ότι με την συμφωνία εξυγίανσης ρυθμίζονται οι οφειλές της Ένωσης προς όλους τους πιστωτές της, με σημαντική απομείωση που προέρχεται κυρίως από το «κούρεμα» που δέχτηκε να κάνει η Τράπεζα Πειραιώς.

Έτσι, η Ένωση αποφεύγει οριστικά την χρεωκοπία και εμφανίζεται πανέτοιμη για το νέο της ταξίδι προς την ανάπτυξη ώστε να επανέλθει ακόμα πιο δυναμικά στην αγορά. Σε δηλώσεις του στο Cretalive ο Πρόεδρος της Ένωσης Πεζών Μανώλης Μπέρκης δήλωσε: «Είναι πραγματικά μια ευτυχισμένη μέρα για την Ένωση Πεζών. Μετά από προσπάθεια τριών ετών, έχουμε πλέον επικυρωμένη μια συμφωνία που μας επιτρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Θα τηρήσουμε στο ακέραιο στη συμφωνία και θέλω να διαβεβαιώσω τους παραγωγούς ότι μπορούν να συναλλάσσονται άφοβα με την Ένωση Πεζών, αφού η συνεργασία μας με την ΕΛΓΕΚΑ διασφαλίζει πλήρως την πληρωμή τους.

Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Δικαιοσύνη, τους εργαζομένους της Ένωσης Πεζών για το κουράγιο που επέδειξαν αυτά τα δύσκολα χρόνια αλλά και την Τράπεζα Πειραιώς που δέχτηκε να μειώσει σημαντικά τις οφειλές μας ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία. Ιδιαίτερα θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους δικηγόρους της Ένωσης Φραγκίσκο Λαμπρινό και Αργύρη Αργυριάδη, χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει σ’ αυτό το αποτέλεσμα.

Τέλος, θέλω να ζητήσω την κατανόηση των παραγωγών που θίγονται από την συμφωνία, δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν να γίνει κάτι διαφορετικό».

 

Πηγή: cretalive.gr

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 41 επισκέπτες συνδεδεμένους