Εκτύπωση
PDF

13 Ιουνίου 2018

Μειωμένη κατά 15% η παραγωγή οίνων της Νότιας Αφρικής το 2018, ξηρασία και παγετοί

 

Όψιμη φέτος, η συγκομιδή με πολλά τσαμπιά, αλλά με πολύ μικρές ρώγες.

Παράγοντας κάτω από 10 εκατομμύρια εκατόλιτρα λόγω εξαιρετικής έλλειψης νερού, η Νότια Αφρική επιστρέφει στο επίπεδο παραγωγής της του 2006.

Το 2018, από τον αμπελώνα της Νοτίου Αφρικής έχουν συγκομισθεί 1.22 τόνοι σταφυλιών, και έχουν παραχθεί 9.48 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις. Πρόκειται για μία πτώση της συγκομιδής κατά 15% σε σύγκριση με το 2017 σύμφωνα με την Vinpro. Είναι μια από τις μικρότερες συγκομιδές της δεκαετίας, αρχικά οι προβλέψεις ήταν χειρότερες. "Η συγκομιδή του 2018 χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα κλιματικά φαινόμενα, με κύριο την ξηρασία που ορισμένοι θεωρούν ότι είναι η χειρότερη των τελευταίων εκατό ετών ", αναφέρει ο Francois Viljoen, τεχνικός διευθυντής της Vinpro.

Το υδατικό stress έπαιξε σημαντικό ρόλο ιδιαίτερα λόγω των περιορισμών του νερού και η άρδευση των αμπελώνων περιορίστηκε συχνά στο ελάχιστο δυνατό. "Είναι πολύ δύσκολο να πούμε γενικότητες φέτος. Οι συνθήκες διέφεραν πολύ σημαντικά από μια περιοχή σε άλλη , ακόμη και από ένα γειτονικό αμπελοτεμάχιο στο άλλο, ανάλογα με την πρόσβασή του στο νερό και την ιεράρχηση των καλλιεργειών σε κάθε φάρμα ", τονίζει ο Francois Viljoen. Έχοντας πρόσβαση για άρδευση μόνο κατά 20% των συνηθισμένων αναγκών σε νερό, ο αμπελώνας του Olifants River παρουσιάζει τις μικρότερες αποδόσεις του τρύγου.

 

Παγετοί

Το μόνο πλεονέκτημα της ξηρασίας ήταν η μείωση της πίεσης των ασθενειών . Εάν και η βορειοδυτική Νότια Αφρική δεν επλήγη από την ξηρασία, ο παγετός έχει μειώσει τις αποδόσεις. Ο παγετός επηρέασε επίσης τους αμπελώνες του Breedekloof, του Worcester και του Robertson.

 

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 46 επισκέπτες συνδεδεμένους