Εκτύπωση
PDF

16 Απριλίου 2018

Γιατί είναι αναγκαίος ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της ελληνικής αμπελουργίας


Την ανάπτυξη και τεκμηρίωση των παραμέτρων που καθιστούν επιτακτική πλέον την εκπόνηση μελέτης για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της ελληνικής αμπελουργίας με πρώτιστους στόχους την βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα της καλλιέργειας, ανέπτυξε ο Διευθυντής της ΚΕΟΣΟΕ, Παρασκευάς Κορδοπάτης στην ημερίδα για την ανάδειξη του δυναμικού καινοτομίας στο αγροτοδιατροφικό σύμπλεγμα, που διεξήχθη από την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας στην Λειβαδιά στις 14 Απριλίου 2018.

Κατά την παρουσίαση αναπτύχθηκαν τα αίτια που κρατούν καθηλωμένη την ανάπτυξη της καλλιέργειας, αφού οι εκτάσεις με αμπελώνες, μειώνονται αδιαλείπτως από το 1990 (-23,27%), ενώ παρατέθηκαν στοιχεία τα οποία αναδεικνύουν τα έντονα διαρθρωτικά της προβλήματα.

Στο γενικό ερώτημα που ετέθη για την αναγκαιότητα και μεθοδολογία «εκκίνησης» του αγροτικού τομέα στη χώρα ως πυλώνα ανάπτυξής της, η παρουσίαση της ΚΕΟΣΟΕ έδωσε ερεθίσματα στους παρευρισκόμενους, αφού ο Στρατηγικός Σχεδιασμός των αγροτικών τομέων της Ελλάδας είναι απαραίτητος για την διερεύνηση της υφιστάμενης κατάστασης την διόρθωση των κακώς κείμενων και τη δημιουργία στρατηγικών για την προσέγγιση των στόχων που θέτει το όραμα για κάθε αγροτικό κλάδο.

Να σημειωθεί ότι αναμένεται έκδοση υπουργικής απόφασης για την συγκρότηση μεικτής επιτροπής μεταξύ ΕΔΟΑΟ και ΕΛΓΟ Δήμητρα, η οποία θα ασχοληθεί με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της ελληνικής αμπελουργίας.

Ακολουθεί η παρουσίαση της ΚΕΟΣΟΕ


Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 303 επισκέπτες συνδεδεμένους