Εκτύπωση
PDF

9 Ιανουαρίου 2018

Ξεκίνησε η υποβολή Δελτίων Συμμετοχής στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου

Ο 18ος Διεθνής Διαγωνισμός για το ελληνικό κρασί, που διοργανώνεται από την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ), θα πραγματοποιηθεί και φέτος στη Θεσσαλονίκη από 27 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου 2018.

To 2018 θα αποτελέσει μια χρονιά – σταθμό για τον διαγωνισμό, καθώς οι αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης και στους όρους συμμετοχής έχουν ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον οινοποιείων που δεν μπορούσαν να συμμετέχουν έως τώρα. Η πιο μεγάλη και ουσιαστική αλλαγή που γίνεται, είναι ότι ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με νέο κανονισμό, διαφορετικό από αυτόν του O.I.V, γεγονός που επιφέρει αλλαγές τόσο στο τεχνικό μέρος όσο και στις διαδικασίες αξιολόγησης των κρασιών. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ο εκσυγχρονισμός των διαδικασιών, σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους αξιολογήσεων και τα πρότυπα των μεγαλύτερων διεθνών διαγωνισμών.

Επιπρόσθετα, στο οργανωτικό μέρος συμμετέχει πλέον όλος ο κλάδος του κρασιού, με τη ενεργή συμμετοχή των κλαδικών μας οργανώσεων (ΕΔΟΑΟ, ΣΕΟ, ΚΕΟΣΟΕ, ΣΕΑΟΠ) και όλων των περιφερειακών ενώσεων οινοπαραγωγών της χώρας στην Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού υπό την προεδρεία του κου Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW. Αναλυτικές πληροφορίες για τον νέο κανονισμό και τον τρόπο συμμετοχής θα βρείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.tiwc.gr .

Σχετικά με τι διαδικασίες συμμετοχής στο διαγωνισμό ισχύουν τα ακόλουθα:

 

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 137 επισκέπτες συνδεδεμένους