Εκτύπωση
PDF

12 Οκτωβρίου 2017

Τρύγος 2017: Πρώιμος τρύγος στη Ζίτσα με έντονα χαρακτηριστικά η Ντεμπίνα μειωμένη όμως παραγωγή, λόγω παγετών αλλά και καύσωνα

Ο τρύγος ξεκίνησε στη Ζίτσα νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Η ωρίμαση των σταφυλιών ολοκληρώθηκε για την ποικιλία Ντεμπίνα στις αρχές Σεπτέμβρη, ενώ για το Βλάχικο και το Μπεκάρι περίπου στις 18 Σεπτέμβρη. Η συγκομιδή λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας της Ζίτσας έγινε με το χέρι.

Η ποιότητα είναι εξαιρετική, οι φετινές ντεμπίνες αναμένονται έντονες με αλκοολικό τίτλο 11,5-12,5 και οξύτητα 5,5 έως 6 γραμμάρια στο λίτρο εκφρασμένη σε τρυγικό οξύ.

Ο χειμώνας ήταν κρύος με βροχοπτώσεις, παγετούς και με μεγάλη όμως ηλιοφάνεια. Η άνοιξη με περισσότερες βροχοπτώσεις αλλά ένας παγετός και μια χαλαζόπτωση επηρέασαν αρνητικά την ποσότητα της παραγωγής.

Το καλοκαίρι ο καύσωνας του Ιουνίου-Ιουλίου έπληξε ένα μικρό μέρος της παραγωγής, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν εγκαύματα και αφυδάτωση των σταφυλιών με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση της συνολικής παραγωγής. Στον αντίποδα των καιρικών συνθηκών η χρονιά κύλησε χωρίς προσβολές από ιώσεις, ενώ οι τιμές των σταφυλιών διατηρήθηκαν σταθερές σε σύγκριση με το 2016.

 

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 246 επισκέπτες συνδεδεμένους