Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Εκτύπωση
PDF

18 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ROBERT PARKER'S WINE ADVOCATE
Στην κορυφή το SANTORINI ASSYRTIKO GRANDE RESERVE 2014 με 95 βαθμούς

Και η δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία -94 βαθμοί- στο SANTORINI VINSANTO 2010

95 ήταν η υψηλότερη βαθμολογία που έδωσε ο Mark Squires στα ελληνικά κρασιά που δοκίμασε για το τεύχος Ιουνίου 2017 του καταξιωμένου "Robert Parker's WINE ADVOCATE". Και το εντυπωσιακό σκορ πήγε... Σαντορίνη.

Ως ".. εξαιρετικό, απολαυστικό, με εντυπωσιακή δομή…" περιέγραψε ο Mark Squires, ο οινογράφος που καλύπτει τον ελληνικό αμπελώνα για το WINE ADVOCATE, τη μοναδική GRANDE RESERVE εκδοχή του Ασύρτικου Σαντορίνης που διατίθεται στην αγορά από τη SantoWines. Η πολυπλοκότητα του κρασιού από κλήματα ηλικίας πλέον των 100 ετών, με 12μηνη ωρίμαση σε γαλλική δρυ και επιπλέον 12μηνη παλαίωση στη φιάλη, επιβραβεύτηκε με 95 βαθμούς για την εσοδεία του 2014 που ήδη κυκλοφορεί.

94 βαθμούς -τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία του αφιερώματος- κατέκτησε το SANTORINI VINSANTO 2010. «Και αν η ποιότητα του Vinsanto κρίνεται από την ισορροπία ανάμεσα στην οξύτητα και τα σάκχαρα..», όπως τονίζει ο Mark Squires, «… η ετικέτα της SantoWines το πετυχαίνει με υπέροχο τρόπο.»

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα για τη SantoWines συνεχίστηκαν με δύο ακόμη ετικέτες να αξιολογούνται με 90 βαθμούς - το SANTORINI ASSYRTIKO 2016 και το νέο ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ 2015. 89 βαθμοί για το πρώτο αφρώδες Ασύρτικο από παραγωγό της Σαντορίνης – SANTO SPARKLING BRUT METHODE TRADITIONNELLE 2014- και το Ασύρτικο βιολογικής καλλιέργειας του 2016.

Οι αξιολογήσεις των κρασιών της SantoWines αποτελούν μια ακόμη επιβράβευση της σημαντικής προσπάθειας της Ένωσης -που φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια από την ίδρυσή της- και της ομάδας των οινολόγων της με επικεφαλής τον Νίκο Βαρβαρήγο. Στόχος παραμένει η διαφύλαξη της αυθεντικότητας του Θηραϊκού αμπελώνα και η προώθηση κρασιών υψηλής ποιότητας, αντάξια της αμπελουργικής παράδοσης του νησιού.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της SantoWines στο τεύχος Ιουνίου 2017 του  Robert Parker's WINE ADVOCATE :

95 βαθμοί - SANTORINI ASSYRTIKO GRANDE RESERVE 2014

94 βαθμοί - SANTORINI VINSANTO 2010

90 βαθμοί - SANTORINI ASSYRTIKO 2016

90 βαθμοί - MAVROTRAGANO 2015

89 βαθμοί - SANTO SPARKLING BRUT METHODE TRADITIONNELLE 2014

89 βαθμοί - SANTORINI ASSYRTIKO ORGANIC 2016

 

Για περισσότερες πληροφορίες

Στέλα Κασιώλα / Marketing Manager

M: (+30) 6948 573789

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Φορολογία συνεταιρισμών

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Aμπελοοινικά Nέα

Tο νέο τεύχος της εφημερίδας της KEOΣOE

Δείτε εδώ

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 121 επισκέπτες συνδεδεμένους