Εκτύπωση
PDF

31 Ιανουαρίου 2017

Προθεσμία τροποποίησης των καταστατικών αγροτικών συνεταιρισμών με βάση τον ν. 4384/2016 η 26η Απριλίου 2017

Η προθεσμία, για την τροποποίηση των καταστατικών πλησιάζει στην λήξη αφού σύμφωνα με το άρθρο 49 παράγραφος  2  του νέου συνεταιριστικού νόμου 4384/2016, όλοι οι αγροτικοί συνεταιρισμοί έχουν υποχρέωση  να τροποποιήσουν τα καταστατικά τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του  νόμου αυτού και να προσαρμοστούν στη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 4 ως προς τον αριθμό των μελών τους, εντός ενός (1) έτους από την έναρξη ισχύος του. Η έναρξη ισχύος του νόμου είναι η 26η Απριλίου 2016.

Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής  οι ΑΣ που δεν έχουν προσαρμόσει το καταστατικό τους, διαγράφονται από το μητρώο.

Σύμφωνα με το άρθρο  26 παρ. 1 περίπτωση δ) υποπερίπτωση ββ), ο Συνεταιρισμός, που διαγράφεται από το Μητρώο λύνεται και τίθεται σε εκκαθάριση.

Συνεπώς οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί οφείλουν να συγκαλέσουν τις γενικές τους συνελεύσεις, μέχρι τις 15 Μαρτίου 2017 το αργότερο, να αποφασίσουν την τροποποίηση των καταστατικών τους,  ώστε μέχρι τις 18 Μαρτίου να έχουν καταθέσει στο Ειρηνοδικείο  της έδρας τους, την αίτηση (φάκελο), για την τροποποίηση του Καταστατικού τους, ώστε μέχρι 20 Απριλίου, να έχει εκδοθεί και δημοσιευθεί η πράξη του Ειρηνοδίκη, για την έγκριση της τροποποίησης και αμέσως θα πρέπει να το γνωστοποιήσουν και αναρτήσουν στο Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών του Υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει η ΚΕΟΣΟΕ αποκλείεται να δοθεί παράταση στο χρόνο τροποποίησης των καταστατικών των Αγροτικών Συνεταιρισμών.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 167 επισκέπτες συνδεδεμένους