Εκτύπωση
PDF

9 Ιανουαρίου 2017

Αρνητική απάντηση από Hogan για χρηματοδότηση Αδειών Φύτευσης από τα προγράμματα Αναδιάρθρωσης

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ΚΕΟΣΟΕ προερχόμενες από τις Βρυξέλλες, αρνητική είναι η απάντηση του Επιτρόπου Γεωργίας Phil Hogan στο αίτημα του πρώην αναπληρωτή υπουργού ΑΑΤρ. Μ. Μπόλαρη, ο οποίος σε συνεργασία με την ΚΕΟΣΟΕ είχε αποστείλει αίτημα χρηματοδότησης των νέων Αδειών Φύτευσης από τα προγράμματα Αναδιάρθρωσης στις 12 Οκτωβρίου 2016.

Υπενθυμίζουμε ότι με βάση την επιστολή του αναπληρωτή υπουργού ζητήθηκε η χρηματοδότηση των Αδειών Φύτευσης από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης δεδομένου ότι η αποδοχή χρηματοδότησης της αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων πραγματοποιείται ανεξάρτητα από την προέλευση των δικαιωμάτων φύτευσης και συνεπώς το καθεστώς (ΚΑΝ (ΕΕ) 1308/13) μπορεί να συνεχίσει να χρηματοδοτεί και τις νέες Άδειες φύτευσης.

Στην απάντηση του, το γραφείο του Επιτρόπου επισημαίνει ότι η χρηματοδότηση απαιτεί την προΰπαρξη αμπελώνα και ότι μόνο τα δικαιώματα φύτευσης από αναφύτευση είχαν τέτοιο δικαίωμα. Σήμερα με το νέο σύστημα αδειοδότησης στήριξης χορηγείται μόνον όταν προϋπάρχει εκρίζωση αμπελώνα από τον αμπελουργό σε δική του εκμετάλλευση.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη δεν κάμπτει τις προσπάθειες της ΚΕΟΣΟΕ η οποία σε συμφωνία με νομικούς των Βρυξελλών επιμένει ότι η κείμενη νομοθεσία δεν απαγορεύει την χρηματοδότηση των νέων Αδειών Φύτευσης, αλλά η στάση της Commission εκπορεύεται από πολυσέλιδο σχέδιο Οδηγιών (Guidelines) το οποίο δεν έχει ακόμα ψηφισθεί και προβλέπει ρητά αυτή την απαγόρευση.

Για το σκοπό αυτό η ΚΕΟΣΟΕ με τη συνδρομή Έλληνα ευρωβουλευτή ενεργεί ώστε να κατατεθεί σχετική ερώτηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, με τελικό σκοπό να απεμπλακεί η εν λόγω απαγόρευση χρηματοδότησης.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 45 επισκέπτες συνδεδεμένους