Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Εκτύπωση
PDF

19 Σεπτεμβρίου 2016

Τρύγος 2016: Η αρωματική ένταση και το μεστό σώμα χαρακτηριστικά της συγκομιδής σταφυλιών στη Λήμνο

Η παραγωγή του 2016 κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι από πλευράς ποσοτήτων. Ο φετινός τρύγος χαρακτηρίζεται από την έλλειψη ασθενειών λόγω της παρατεταμένης καλοκαιρινής ανομβρίας και την επικράτηση ξηρών ατμοσφαιρικών συνθηκών, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του βλαστικού κύκλου. Η ανομβρία δημιούργησε κάποια προβλήματα ωρίμασης περιορισμένης κλίμακας στο Μοσχάτο, που δεν επηρέασαν την τελική εικόνα του τρυγητού. Χαρακτηριστικό της χρονιάς είναι η πρωιμότητα της ωρίμανσης, καθώς για πρώτη φορά ο τρυγητός ξεκίνησε στα μέσα Αυγούστου.

 

Μοσχάτο Αλεξανδρείας

Τα ξηρά κρασιά θα είναι τυπικά της ποικιλίας με μέτρια οξύτητα, αλκοολικό τίτλο γύρω στο 12, 5 % vol, με πολύ καλή αρωματική ένταση και μεστό σώμα. Τα γλυκά κρασιά χαρακτηρίζονται από καλή οξύτητα που ισορροπεί με τα ελαφρά αυξημένα σάκχαρα σε σχέση με πέρυσι.

 

Λημνιό

Για το Λημνιό, που αντέχει περισσότερο σε ξηροθερμικές συνθήκες, η χρονιά χαρακτηρίστηκε από την πολύ καλή και ομοιόμορφη ωρίμανση και χρωματισμό των ραγών. Τα κρασιά εσοδείας 2016 αναμένονται με καλή οξύτητα, πλούσια φρουτώδη αρώματα καλό χρώμα και αλκοολικό τίτλο κοντά στο 13 % vol.

 

Φορολογία συνεταιρισμών

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Aμπελοοινικά Nέα

Tο νέο τεύχος της εφημερίδας της KEOΣOE

Δείτε εδώ

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 45 επισκέπτες συνδεδεμένους