Εκτύπωση
PDF

22 Απριλίου 2015

Σε θετικό κλίμα συνάντηση της ΚΕΟΣΟΕ με τον υπουργό ΠΑΠΕΝ κ. Ε. Αποστόλου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ε. Αποστόλου και της ΚΕΟΣΟΕ.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου κ. Δ. Γελαλής και ο Διευθυντής του υπουργού κ. Ν. Βάγιας και από την ΚΕΟΣΟΕ ο πρόεδρος της κ. Χ. Μάρκου και ο Διευθυντής της κ. Π. Κορδοπάτης.

 

Η ΚΕΟΣΟΕ αρχικά έθεσε θέματα οριζόντιου χαρακτήρα όπως, η πολιτική γης και το κληρονομικό δίκαιο και στη συνέχεια τα δάνεια των συνεταιρισμών που βρίσκονται είτε στις τράπεζες, είτε στην πρώην ΑΤΕ σε σχέση με την ασφυξία που έχει δημιουργήσει η παντελής απουσία ρευστότητας στην ελληνική οικονομία, αλλά και τη στάση του τραπεζικού τομέα.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την επίλυση και των δυο θεμάτων, όπου απαιτείται να ληφθούν γενναίες αποφάσεις.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της ΚΕΟΣΟΕ έθεσαν θέματα του αμπελοοινικού κλάδου με κυρίαρχο αυτό της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ ειδικά όσον αφορά τις Άδειες Φύτευσης που θα ισχύσουν από 1/1/2016, αυτό των ανενεργών δικαιωμάτων φύτευσης και των ελέγχων. Από την πλευρά του υπουργείου διατυπώθηκε η βούληση συνεργασίας για την αξιοποίηση όλων των εργαλείων της νέας ΚΑΠ υπέρ του αγροτικού πληθυσμού της χώρας.

Τέλος η ΚΕΟΣΟΕ επανέφερε στον υπουργό το θέμα της άδικης εξαίρεσης των νομών Αττικής, Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου, Λευκάδας, Λάρισας από τις αποζημιώσεις για τον περονόσπορο του 2011, με αποτέλεσμα τη δέσμευση του υπουργού για επανεξέταση του θέματος μέσω του ΕΛΓΑ.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 285 επισκέπτες συνδεδεμένους