Εκτύπωση
PDF

2 Μαρτίου 2015

Μετά από το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη θεωρείται ως το νέο λιμάνι εισαγωγής οίνου στην Ασία

Η κινεζική αγορά κατέγραψε πτώση εισαγωγών οίνου το 2013 (που έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Χονγκ Κονγκ, Ειδική Διοικητική Περιφέρεια της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας). Οι διεθνείς παράγοντες εν τούτοις φαίνεται να ξαναβρίσκουν τη δυναμική της αγοράς της Σιγκαπούρης, η οποία δεν αμφιταλαντεύεται. Σε πρόσφατο σημείωμα, ο Simon Berry, έμπορος κρασιών στο Λονδίνο αναφέρει ότι «όλοι έβλεπαν πάντα τη Σιγκαπούρη ως μια μικρή αγορά στη σκιά της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και της Ιαπωνίας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η Σιγκαπούρη δεν είναι μια αγορά από μόνη της, αλλά αποτελεί κομβικό σημείο για την υπόλοιπη Νοτιοανατολική Ασία. Με ιδανική γεωγραφική θέση, η μεγαλούπολη-κράτος είναι πράγματι μια ουσιαστική βιτρίνα στην περιοχή, και μια αγορά δοκιμαστική αναπτυσσόμενη διαβεβαιώνουν οι τοπικές υπηρεσίες της Ubifrance. Μια ευκαιρία που κάθε οινοπαραγωγός χώρα δεν πρέπει να αφήσει να περάσει. «Η Σιγκαπούρη προσπαθεί να πάρει τη θέση του Χονγκ Κονγκ, ως η πιο ελπιδοφόρα αγορά οίνου στην Ασία», σημείωσε πρόσφατα ο δημοσιογράφος Jeremy Grant στην εφημερίδα Financial Times.

 

Η συνεχής αύξηση της κατανάλωσης κρασιού στη Σιγκαπούρη τόσο οδηγείται από ένα βιοτικό επίπεδο ιδιαίτερα άνετο και με δυτικότροπες συνήθειες για την περιοχή (με τον αριθμό των εκατομμυριούχων να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς: έχει διπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια), με μεγάλη κοινότητα εκπατρισμένων και βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού. Στο σύνολο της ασιατικής ηπείρου, η Σιγκαπούρη κατατάσσεται στην τρίτη θέση (πίσω από την Κίνα και την Ιαπωνία).

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 196 επισκέπτες συνδεδεμένους