Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Εκτύπωση
PDF

12 Φεβρουαρίου 2015

Σεμινάρια οινολογίας αμπελουργίας από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στην Τήνο, Σύρο, Σαντορίνη

Ξεκινούν από τις 13 Φεβρουαρίου στα νησιά Τήνο, Σύρο, Σαντορίνη από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου την ΚΟΙΝΣΕΠ «ΕΛΙΧΡΥΣΟΣ» και το ΚΕΚ Γεννηματάς ΑΕ, σεμινάρια για την Αμπελουργία και την Οινοποιεία, στο πλαίσιο του έργου «Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης ανέργων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στο νομό Κυκλάδων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ανάλογα με την ημερομηνία και το χώρο διενέργειας των σεμιναρίων έχει ως εξής:

 

 

 

 

13-14 Φεβρουαρίου 2015

ΧΩΡΟΣ: ΙΕΚ ΣΥΡΟΥ

 

ΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ: Παρασκευή & Σάββατο 16.00-21.00

 

• Μορφολογία & φυσιολογία αμπέλου

• Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη, ριζικό σύστημα, χειμερινός ληθαργος

• Καλλιεργητικές εργασίες αμπελώνα: έδαφος, πολλαπλασιασμός

• ΤERROIR αμπελώνα: Επίδραση στα χαρακτηριστικά του οίνου. Γεωγραφική θέση, προσανατολισμός, μηχανική και χημική σύσταση εδάφους, κλίμα περιοχής (μικροκλίμα), ποικιλίες, καλλιεργητικές πρακτικές. Αναφορά στο terroir του αντίστοιχου νησιού.

• Ασθένειες και εχθροί της αμπέλου

• Πορεία ωρίμανσης τρυγητός (γεύση, χρώμα, άρωμα)

• Οινοποίηση ( ερυθρή, λευκή, ροζε, οίνοι γλυκείς, αφρώδεις)

 

Εκπαιδεύτρια: Βοσκίδη Ελένη

 

Αιτήσεις συμμετοχής στο: www.katartisi-pnai.gr

Για πληροφορίες στο τηλ. 22810 85900

 

 

15-16 Φεβρουαρίου 2015

ΧΩΡΟΣ: ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΕΝΗΣ ΤΗΝΟΥ

 

ΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ: Κυριακή & Δευτέρα 16.00-21.00

 

• Μορφολογία & φυσιολογία αμπέλου

• Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη, ριζικό σύστημα, χειμερινός ληθαργος

• Καλλιεργητικές εργασίες αμπελώνα: έδαφος, πολλαπλασιασμός

• ΤERROIR αμπελώνα: Επίδραση στα χαρακτηριστικά του οίνου. Γεωγραφική θέση, προσανατολισμός, μηχανική και χημική σύσταση εδάφους, κλίμα περιοχής (μικροκλίμα), ποικιλίες, καλλιεργητικές πρακτικές. Αναφορά στο terroir του αντίστοιχου νησιού.

• Ασθένειες και εχθροί της αμπέλου

• Πορεία ωρίμανσης τρυγητός (γεύση, χρώμα, άρωμα)

• Οινοποίηση ( ερυθρή, λευκή, ροζε, οίνοι γλυκείς, αφρώδεις)

 

Εκπαιδεύτρια: Βοσκίδη Ελένη

 

Αιτήσεις συμμετοχής στο: www.katartisi-pnai.gr

Για πληροφορίες στο τηλ. 22810 85900

 

 

18-19 Φεβρουαρίου 2015

 

ΧΩΡΟΣ: ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ

 

ΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ: Τετάρτη & Πέμπτη 16:00 – 21:00

 

• Ιστορικά στοιχεία ελληνικού αμπελώνα

• Μορφολογία και φυσιολογιά της αμπέλου

• Καλλιεργητικές τεχνικές

• Ασθένειες και εχθροί

• Τerroir

• Ωρίμανση και τρύγος

• Οινοποίηση

• Στοιχεία γευσιγνωσίας οίνου

 

Εκπαιδευτής: Ρουσσάκης Ηλίας

Αιτήσεις συμμετοχής στο: www.katartisi-pnai.gr

Για πληροφορίες στο τηλ. 22810 85900

 

 

 

Ημερίδα ΚΕΟΣΟΕ

8 Φεβρουαρίου 2018

Σχέδια Βελτίωσης - Επενδύσεις

Δείτε εδώ το video

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Aμπελοοινικά Nέα

Tο νέο τεύχος της εφημερίδας της KEOΣOE

Δείτε εδώ

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 41 επισκέπτες συνδεδεμένους