Εκτύπωση
PDF

19 Δεκεμβρίου 2014

Χύμα οίνοι: η αναβάθμισή τους στην αγορά είναι μια σημαντική τάση

Επιβράδυνση φυτεύσεων στο Νέο Κόσμο, αναβάθμιση οίνων από τους γίγαντες της βιομηχανίας, χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης για φορτία χύδην και αύξηση της κατανάλωσης με μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά, είναι οι βασικές τάσεις που θα σηματοδοτήσουν την παγκόσμια αγορά του οίνου μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, όπως προβλέπει η ολλανδική Rabobank, σε έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα. Τα τελευταία χρόνια, η παγκόσμια αγορά χαρακτηρίζεται από την αύξηση των αμερικανικών και κινεζικών αγορών, την ανάπτυξη των μεταφορών χύδην και την αναβάθμιση της προσφοράς από παγκόσμιες εταιρείες.

Οι εισαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν κατά 128% μεταξύ του 2008 και του 2013, κατατάσσοντας την Κίνα ως τον 5ο μεγαλύτερο εισαγωγέα οίνου στον κόσμο. Ως εκ τούτου, “σχεδόν όλοι από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς σε όλο τον κόσμο έχουν αλλάξει τα επιχειρηματικά τους σχέδια για να αναπτύξουν μια στρατηγική για την κινεζική αγορά”.

Παράλληλα με αυτή την “κινέζικη επανάσταση” η αγορά των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, λειτουργούσε με "λογικές εξελίξεις" για να φτάσει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης μεταξύ των χωρών που καταναλώνουν κρασί μπροστά από τη Γαλλία το 2013. Ενώ η κατά κεφαλήν κατανάλωση στις ΗΠΑ παραμένει κάτω από αυτήν πολλών άλλων χωρών - αυτό προαναγγέλλει ακόμη μεγαλύτερο περιθώριο ανάπτυξης - η Rabobank αναμένει επιβράδυνση της αύξησης του καταναλώμενου όγκου ταυτόχρονα, όμως με μια αναβάθμιση των προσφερομένων οίνων στην αγορά.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 149 επισκέπτες συνδεδεμένους