Εκτύπωση
PDF

8 Ιανουαρίου 2014

Robert Parker : O γκουρού του κρασιού προσεγγίζει το 2014 με προβλέψεις

Όπως και πολλοί άλλοι, ο Robert Parker ξεκίνησε το 2014 με μια σειρά από ευχές για την επιτυχία και την ευτυχία, αλλά επίσης προέβη σε ανακοίνωση προβλέψεων για το μέλλον του κόσμου του κρασιού. Συνηθισμένος στις ασκήσεις (ιδίως το 2006 ανακοίνωσε 12 κύριες τάσεις: αυξανόμενη επιρροή του Internet στο κρασί, την αυξανόμενη δύναμη της Ισπανίας, τη ραγδαία αύξηση των τιμών για τα φημισμένα κρασιά ...), για τη νέα χρονιά ο Robert Parker σημείωσε την αυξανόμενη αντίσταση των πολύ ακριβών κρασιών μέτριων συγκομιδών, όπως αυτές της Ευρώπης 2011, 2012 και 2013. Για την Καλιφόρνια ανέφερε ότι θα καρπωθεί το όφελος των δύο ετών, που ήταν γενναιόδωρα σε ποσότητα και επίσης ότι η Αργεντινή θα επιτεθεί με το Malbec και το Torrontés. Όσον αφορά τις οικονομικές διαρθρώσεις, ο ιδρυτής της WineAdvocate πιστεύει ότι το glamour της Champagne θα αμφισβητηθεί από τις πωλήσεις του prosecco [Ιταλία] και της cava [Ισπανία]. Γενικότερα, ο πρώην δικηγόρος προβλέπει ότι τα κρασιά από την Ισπανία, τη Νότια Ιταλία και τη Γαλλία θα εξακολουθούν να κυριαρχούν στην κατηγορία των οίνων ποιότητας με αξία μικρότερη από $20.

Μια άλλη εντυπωσιακή πρόβλεψη, αφορά ότι ο Robert Parker πιστεύει ότι η κυβέρνηση [των ΗΠΑ] θα απαιτήσει τώρα σε όλες τις ετικέτες των οίνων να αναγράφονται οι θερμίδες και τα συστατικά τους.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 503 επισκέπτες συνδεδεμένους