Εκτύπωση
PDF

12 Iουλίου 2013

Τηλεοπτικό σποτ για το κρασί, ναι μεν αλλά...

Αν και το σχετικό video προβάλλεται εδώ και ένα χρόνο στην ελληνική τηλεόραση (https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=46hMz_DAonE)
το ΥΑΑΤ στο πλαίσιο πρωτοβουλίας «Συμμαχία για την Ελλάδα» επέλεξε ως πρώτο αγροτικό προϊόν το ελληνικό κρασί.  Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαληθευτεί η ρήση ότι στην κρίση δεν  υπάρχουν καταναλωτές,  που όμως  θα ήταν σκόπιμο να καταναλώνουν το Π.Ο.Π.  ελληνικό κρασί σε συσκευασίες (bag in box). Η κυκλοφορία των ελληνικών Π.Ο.Π. οίνων σε συσκευασίες των 5 lt.  θα αποτελούσε  ελκυστική επιλογή, από οικονομική άποψη για τον καταναλωτή όπως γίνεται στις κύριες οινοπαραγωγές χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία).
Δεν είναι δυνατόν σήμερα το ΥΑΑΤ να μην προχωρά στην υιοθέτηση προώθησης της κατανάλωσης οίνου με μεθόδους που όπως αποδεικνύεται από την ευρωπαϊκή εμπειρία, θα τόνωναν την κατανάλωση
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του ΥΑΑΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έμπρακτη υποστήριξη του ποιοτικού ελληνικού κρασιού.
Το πρώτο τηλεοπτικό σποτ σε συνεργασία ΥΠΑΑΤ και "ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"
Με στρατηγική κατεύθυνση την ενεργό συμβολή όλων στην ενίσχυση της ποιότητας και μέσω αυτής και της εξωστρέφειας των αγροτικών προϊόντων, των επιχειρήσεων του κλάδου και, κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε σε μια σημαντική πρωτοβουλία σε συνεργασία με την «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»: την τηλεοπτική προβολή κοινωνικού μηνύματος, με στόχο την ανάδειξη και προώθηση των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων, αρχίζοντας από το ελληνικό κρασί.
Αποτέλεσμα της Συμφωνίας Συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Υπουργός κ. Τσαυτάρης με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» είναι το τηλεοπτικό αυτό μήνυμα που εγκρίθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και προβάλλεται από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και τοπικής εμβέλειας, σε δημόσιους χώρους όπως αίθουσες αναμονής των αεροδρομίων, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και σε χώρους εστίασης.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» που εθελοντικά στηρίζουν την προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας, επικεντρώνουν τις δράσεις τους στην ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων της ελληνικής γης και θάλασσας και των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους και την προώθησή τους στις μεγάλες καταναλωτικές αγορές.
Το συγκεκριμένο μήνυμα αφορά στην προώθηση του ελληνικού κρασιού τόσο στην εγχώρια όσο και στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές, παρουσιάζοντας μια νέα εικόνα για το ποιοτικό, παραδοσιακό κρασί, στηρίζοντας έμπρακτα την εξωστρέφεια και συμβάλλοντας στο άνοιγμα νέων αγορών ώστε η χώρα να αποκτήσει φήμη παραγωγής οίνου με ισχυρό, αναγνωρίσιμο brand.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
«Προχωράμε σε συμμαχίες με όλους τους ενδιαφερόμενους για την πρόοδο της γεωργικής παραγωγής, καθώς όλοι είμαστε στην ίδια πλευρά αυτής της μάχης. Καταβάλλουμε ιδιαίτερες προσπάθειες να στρέψουμε την παραγωγή μας σε μια γεωργία ποιότητας, σε μια γεωργία με ονομασία προέλευσης, με τη γεωγραφική της ένδειξη, παραγόμενη με βιολογικό τρόπο, μια γεωργία δηλαδή που σέβεται τους φυσικούς πόρους και αγωνίζεται για την αειφορία, μια γεωργία συνυφασμένη με την παράδοση και τον πολιτισμό μας και με τις παραγωγικές ιδιαιτερότητες (νησιωτικές, ορεινές κ.α.) του τόπου μας. Γιατί αυτά τα χαρακτηριστικά του είναι αυτά που ζητούν οι ντόπιοι και ξένοι καταναλωτές, άρα είναι το καλύτερο ‘διαβατήριό’ τους».

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 299 επισκέπτες συνδεδεμένους