Εκτύπωση
PDF

9 Iουλίου 2013

Γεωργικά εισοδήματα: από τα μικρότερα εισοδήματα αποφέρει το αμπέλι και το κρασί παγκοσμίως

Η Εθνική  Ελεγκτική Επιτροπή Γεωργίας της Γαλλίας παρουσίασε στις 3 Ιουλίου τις προβλέψεις για τις εξελίξεις του  γεωργικού εισοδήματος για το 2012. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το εισόδημα αυτό έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και 25 χρόνια (€ 38.300 ανά εργαζόμενο μη μισθοδοτούμενο, ή  + 6,3% σε σύγκριση με το 2011). Υπάρχουν όμως μεγάλες διαφορές μεταξύ των τομέων.
Ο κλάδος του οίνου  ιδίως,  δεν  γνωρίζει καμία τέτοια αύξηση, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που οδήγησαν σε μια ιστορική μείωση της συγκομιδής.
Παρά την αύξηση των τιμών και την εξισορρόπηση των αποθεμάτων (το έτος 2011 ήταν γενναιόδωρο), τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε € 32.800 ανά ενεργό μη μισθωτό κατά μέσο όρο το 2012, έναντι € 47.200 το 2011 (μείωση 30,5%).Αντίθετα, τα αποτελέσματα αυτά είναι καλύτερα από τις προβλέψεις του Δεκεμβρίου, που ήταν € 22.800.
Αν κανείς προσεγγίσει όμως προσεκτικά τα δεδομένα διάφορων περιοχών θα παρατηρήσει μεγάλες ανισότητες και μέσους όρους εισοδημάτων (πάντα στο τελικό προϊόν - οίνος) και κάτω των 10.000 € ετησίως,  ενώ η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις από άποψη μέσου όρου, αλλά και απόλυτων μεγεθών.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 426 επισκέπτες συνδεδεμένους