Εκτύπωση

20 Μαΐου 2013

Η ινδική κυβέρνηση ρυθμίζει την τοπική παραγωγή κρασιού για τη βελτίωση της ποιότητάς του

Στον κόσμο του κρασιού, η Ινδία είναι πρωτίστως μια καταναλωτική αγορά με αναδυόμενες δυνατότητες. Η Ινδία όμως θέλει να αποκτήσει

το καθεστώς και τη φήμη έθνους παραγωγής οίνου με ισχυρό brand. Για να επιτευχθεί αυτό, το ινδικό υπουργείο που ορίζει τις διαδικασίες για τα τρόφιμα (υπουργείο επεξεργασίας τροφίμων) ανακοίνωσε την καθιέρωση προτύπων για την παραγωγή των ινδικών κρασιών. Οι γεωργικές πρακτικές, οι μέθοδοι οινοποίησης, η υγιεινή και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος σύντομα θα αλλάξουν και τα ρυθμίζουν τα ινδικά οινοποιεία.

Τα πρότυπα αυτά αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας της εγχώριας παραγωγής με στόχο τη δημιουργία ισχυρών εμπορικών σημάτων που μπορεί να είναι ανταγωνιστικά με τις ευρωπαϊκά και κρασιά του Νέου Κόσμου, κατά πρώτον για την ινδική αγορά αλλά και – κυρίως – για τις διεθνείς αγορές.