Εκτύπωση
PDF


12 Απριλίου 2013

Σύσκεψη με τα κόμματα για τις  τριτοβάθμιες, ΠΑΣΕΓΕΣ: ανεφάρμοστος νόμος

Πρωτοβουλία αναλαμβάνει η ΚΕΟΣΟΕ για να γίνει κατανοητό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Τριτοβάθμιες Συνεταιριστικές Οργανώσεις για την μετατροπή τους

σε Α.Σ. Κλαδικούς, πρόβλημα που εστιάζεται στην πλήρη απουσία διατάξεων για την μετατροπή.

Για το λόγο αυτό η ΚΕΟΣΟΕ πρόκειται να συγκαλέσει σύσκεψη των υπευθύνων των κομμάτων, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο ΥΑΑΤ.

Παράλληλα χθες (11/4/2013) σε σύσκεψη της ΠΑΣΕΓΕΣ τονίσθηκε ότι όχι μόνο ο νόμος είναι ανεφάρμοστος, αλλά και έχει εγκλωβίσει τις συνεταιριστικές Οργανώσεις

Για το λόγο αυτό εξέδωσε το Ψήφισμα που ακολουθεί στο οποίο ζητά να κατατεθούν τροπολογίες αφού ληφθεί υπ΄όψιν το πόρισμα της Επιτροπής που συνέστησε προκειμένου να βελτιωθεί ο νόμος, ο υπουργός ΑΑκ Τ. κος Α. Τσαυτάρης.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
(Αθήνα, 11.4.2013)
Στη σημερινή πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τις Διοικήσεις των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων της χώρας, με σκοπό να εκτιμήσουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον αγροτικό χώρο, διαπιστώνουμε ομόφωνα ότι τα προβλήματα οξύνονται καθημερινά και απειλούν με καταστροφή τους αγρότες και τους συνεταιρισμούς της χώρας.
Ο αγροτικός κόσμος έχει φτάσει σε απόγνωση και υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και αναβρασμός σε όλη την χώρα. Την ίδια στιγμή το Κυβερνητικό έργο στερείται σχεδιασμού, στρατηγικής και αποτελεσματικότητας για μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη του Αγροτικού τομέα.
Ειδικότερα όσον αφορά το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΑΣΟ τονίζουμε ότι ο νόμος 4015/2011 για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς όχι μόνο δεν έλυσε τα προ-βλήματά τους, αλλά σαν ανεφάρμοστος που είναι έχει εγκλωβίσει τις συνεταιριστικές οργανώσεις, που δεν μπορούν να προχωρήσουν σε μετατροπές και συγχωνεύσεις. Οι συνεχείς αναβολές κατάθεσης των αναγκαίων τροποποιήσεων, όπως αυτές που εισηγούνται εδώ και αρκετούς μήνες, από την Επιστημονική Επιτροπή, που συνέ-στησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχουν ως συνέπεια την αποδιοργάνωση και τη διάλυση των συνεταιριστικών οργανώσεων της χώρας. Ο Υπουργός αρνείται να πάρει πρωτοβουλίες.
ΖΗΤΟΥΜΕ
Να κατατεθούν άμεσα για ψήφιση στη Βουλή οι τροπολογίες του νόμου 4015/2011, όπως έχουν κατατεθεί στο πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής που ορίστηκε από τον Υπουργό, λαμβανομένων υπόψη των σχετικών προτάσεων-βελτιώσεων της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Το ψήφισμα αυτό να παραδοθεί στον Πρωθυπουργό και στους Αρχηγούς των Πολιτι-κών Κομμάτων και να πραγματοποιηθεί παράσταση εκπροσώπων της σημερινής συγκέντρωσης στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Όλοι οι συγκεντρωμένοι, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα των αγροτών, τα οποία οφείλεται να υποστηριχθούν, χωρίς δυσμενείς επι-πτώσεις στο κοινωνικό σύνολο σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία για την πατρίδα μας.
ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ
Ότι τα όρια των αντοχών του αγροτικού και συνεταιρισμένου κόσμου της χώρας εξαντλήθηκαν, αν μέσα σε πέντε (5) ήμερες δεν αναληφθούν οι αναγκαίες νομοθετι-κές πρωτοβουλίες από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και γενικότερα την κυβέρ-νηση, αυτό ισοδυναμεί με ευθεία ρήξη που θα οδηγήσει σε δυσμενείς εξελίξεις για όλους και την πατρίδα μας.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 498 επισκέπτες συνδεδεμένους