Εκτύπωση
PDF

14 Ιανουαρίου 2013

Ναι μεν, αλλά η Copa-Cogeca για τα δικαιώματα φύτευσης

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για τα δικαιώματα φύτευσης η Copa-Cogeca ευχαριστεί τον Manuel Silva Rodriguez Γενικό Διευθυντή της Δ/νσης Γεωργίας της Commission για το έργο της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου (Ο.Υ.Ε.) και για το γεγονός ότι δόθηκε στην Copa-Cogeca η ευκαιρία να λάβει μέρος στις συνεδριάσεις της, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για την ενεργό συμβολή της.

Η Copa-Cogeca θεωρεί θετική εξέλιξη το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα ενιαίο κανονιστικό πλαίσιο της φυτεύσεις αμπέλου για όλα τα Κράτη Μέλη και για όλους τους τύπους κρασιού (ΠΟΠ, ΠΓΕ και τα κοινά κρασιά). Αναγνωρίζει επίσης ότι είναι μια βελτίωση σε σχέση με την πολιτική απόφαση που ελήφθη το 2008 για να παύσει το ισχύον σύστημα των δικαιωμάτων φύτευσης.

Παρ 'όλα αυτά, η Copa-Cogeca θεωρεί ότι για να εξασφαλισθεί ένας ισορροπημένος τομέας οίνου στο μέλλον διατηρώντας παράλληλα το μοντέλο παραγωγής που βασίζεται στις οικογενειακές εκμεταλλεύσεις, ορισμένες πτυχές των συμπερασμάτων της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου πρέπει να βελτιωθούν, όπως η διάρκεια του συστήματος, το επίπεδο της ρήτρας διασφάλισης, η έναρξη ισχύος του συστήματος και οι μεταβατικές διατάξεις.

Η Copa-Cogeca δηλώνει την ετοιμότητά της να εργασθεί στην κατεύθυνση επίλυσης αυτών των θεμάτων και καλεί να κοινοποιηθούν αυτές οι συστάσεις προς την ιρλανδική προεδρία, έτσι ώστε να μπορούν να ενσωματωθούν, με βελτιώσεις, στην Ενιαία Κοινή Οργάνωση Αγοράς (ΚΟΑ) και να εγκριθούν στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 108 επισκέπτες συνδεδεμένους