Εκτύπωση
PDF

2 Νοεμβρίου 2012

Ρωσία: Ορισμός ελάχιστης τιμής στους οίνους

Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Izvestia, η ρώσικη κυβέρνηση εξετάζει την προοπτική ορισμού ελάχιστης τιμής στους οίνους για να αντισταθμίσει στην εγχώρια αγορά οίνου την άνοδο των τιμών σταφυλιών

μετά τη μειωμένη συγκομιδή του 2012, η οποία έχει καταστραφεί από την ξηρασία στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία.

Η Ρωσική Ένωση των αμπελουργών και οινοποιών απέστειλε αίτημα προς την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την ρύθμιση της αγοράς αλκοόλ ώστε να καθοριστεί ελάχιστη τιμή λιανικής πώλησης για ένα μπουκάλι 0,75 lt στα 110 ρούβλια (€ 3,51).

Η ελάχιστη τιμή πώλησης χονδρικής για ένα τυπικό μπουκάλι κρασί 0,75 lt του θα πρέπει αντίστοιχα να ορισθεί στα 75-80 ρούβλια.

"Στον τομέα της λιανικής, η ελάχιστη τιμή θα είναι τουλάχιστον 110 ρούβλια," ανέφερε ο πρόεδρος της ένωσης Λεονίντ Πόποβιτς στην Izvestia.

Οι υπολογισμοί λαμβάνουν υπόψη μια σημαντική αύξηση στις τιμές των οίνων και των συστατικών οίνου που οφείλεται στις κακές σοδειές στη Ρωσία και την Ευρώπη.

"Οι τιμές των οίνων πρέπει να αναθεωρούνται κάθε χρόνο, ανάλογα με τη συγκομιδή και την κατάσταση της διεθνούς αγοράς, για τα κρασιά στη Ρωσία που παράγονται από σταφύλια ή που εισάγονται από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αργεντινή και τη Χιλή," πρόσθεσε ο Πόποβιτς.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την ρύθμιση της αγοράς αλκοόλ επιβεβαίωσε ότι έχει λάβει έκθεση με τους υπολογισμούς και τους μελετάει.

"Ένα ψήφισμα σχετικά με τις ελάχιστες τιμές στο κρασί είναι σε εξέλιξη" ανέφερε η ρυθμιστική αρχή.

Η Ρωσία θεσμοθέτησε ελάχιστες τιμές στην βότκα τον Ιανουάριο του 2010, σε μια προσπάθεια για την καταπολέμηση της παραποίησης παραγωγής αλκοόλ και της αντιμετώπισης του αλκοολισμού στη χώρα.

Από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, ο αλκοολισμός έχει βρεθεί σε άνοδο στη Ρωσία προκαλώντας μια πτώση στο μέσο όρο θνησιμότητας των ανδρών που μόλις πρόσφατα άρχισε να αντιστρέφεται.

Η κατανάλωση αλκοόλ στη Ρωσία είναι σήμερα μεγαλύτερη από το διπλάσιο του κρίσιμου επιπέδου που καθορίζεται από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 137 επισκέπτες συνδεδεμένους