Εκτύπωση
PDF

Grenache

Ισπανικής προέλευσης, παλαιά ποικιλία οινοποιίας, γνωστή από τον 15ο αιώνα, καλλιεργείται στη Γαλλία (940.000 στρ., μαζί με τις παραλλαγές Grenache blanc, Grenache gris), την Ισπανία (950.000 στρ.), την Ιταλία (115.000 στρ.), την Τυνησία (90.000 στρ.) κ.α.
Απαντάται με διάφορα συνώνυμα, ως Garnacha, Garnacha tinta, Granache, Alicante, Grenache rouge, Grenache noir, Tinto aragonés και με άλλες ονομασίες.
Στην Ελλάδα έχει εισαχθεί πριν από 30 και πλέον χρόνια και καταλαμβάνει έκταση 4.500 στρ. περίπου. Συνιστάται για τα αμπελουργικά διαμερίσματα της Δωδεκανήσου, της Θράκης και της Κρήτης, για τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Αθηνών, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, Πειραιά (πλην Κυθήρων), Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πιερίας και Δράμας και επιτρέπεται στους νομούς Καβάλας, Μαγνησίας και Τρικάλων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Αμπελουργικά Διαμερίσματα